‘Samenwerken met Keyport is essentieel’

Roermond huisvest Nederlandse en internationale bedrijven en ondersteunt die op het gebied van vestiging, arbeidsmarkt, innovatie en circulair ondernemen. Dit en de gunstige ligging in de euregio trekt internationale bedrijven die door de gemeente goed worden gefaciliteerd.

‘Samenwerken met Keyport is essentieel’

Angely Waajen, wethouder Economie, is enthousiast over het ondernemersklimaat van Roermond. “We ondersteunen ondernemers op tal van fronten, omdat we weten hoe belangrijk dat is”, vertelt ze. “Daartoe werken we nauw samen met de regionale ondernemerskoepels en in samenwerkingsverbanden gericht op beleid, gronduitgifte en versterking van het ondernemingsklimaat. Ondernemers werken ook constructief samen in acht Bedrijven Investeringszones. Niet voor niets hebben we de prijs gewonnen voor de meest ondernemersvriendelijke gemeente in Limburg.”

Internationaal

Roermond huisvest internationale bedrijven als Sekisui, Smurfit Kappa, WEPA, Rockwool en Faurecia. “Die zitten hier al erg lang”, vervolgt Waajen. “Ik verklaar dat door onze gunstige ligging in de euregio. Ook vestigen zich steeds meer nieuwe bedrijven in Roermond.”
Toen het Franse moederbedrijf van automotive productiebedrijf Faurecia besloot om uit te breiden, heeft de gemeente alles op alles gezet om die uitbreiding in Roermond te laten landen. “Zo konden we de bestaande banen behouden”, aldus Waajen. “We hebben goede gesprekken gevoerd met Faurecia en konden het bedrijf helpen in de vergunningverlening.”

‘We hebben de prijs gewonnen voor de meest ondernemersvriendelijke gemeente in Limburg’

Gerald Schuren is Deputy Plant Manager bij Faurecia. “Roermond is al sinds 1969 een aantrekkelijke locatie voor Faurecia, door de strategische ligging ten opzichte van de klanten Ford Keulen, DAF Eindhoven en Scania Zwolle”, vertelt hij. “De aanwezige technische kennis is een pre, gezien de hoge kwaliteitseisen van de klant en de hoge mate van automatisering in ons productieproces.”

Keyport

Roermond maakt deel uit van Keyport, waarin bedrijven met overheid en onderwijs samenwerken om ondernemerschap en innovatie aan te jagen. “We stimuleren met subsidies diverse mooie projecten”, vertelt Waajen. Zo neemt Faurecia deel aan een project waarbij jong afgestudeerden worden gekoppeld aan interessante bedrijven in de regio, om een braindrain in Midden-Limburg te voorkomen. “Vanwege onze hoge mate van automatisering is samenwerken met Keyport essentieel om aanstormend talent aan Faurecia Roermond te binden”, aldus Schuren.

Recente stories