Samen werken aan kwaliteit

Noardeast-Fryslân is een ideale vestigingslocatie voor industriële bedrijven. Deze groeiregio beschikt over goed onderwijs, gekwalificeerde werknemers en volop ondernemings- en vernieuwingsdrang. “De wereld stopt niet bij Noardeast-Fryslân, maar begint er juist.”

Samen werken aan kwaliteit

Noardeast-Fryslân scoort dit jaar hoog op de ranglijst van Friese industrielocaties. Volgens burgemeester Johannes Kramer komt dit vooral door de samenwerking tussen onderwijs, ondernemers en overheid. “Al deze partijen hebben een enorme drive om de regio vooruit te helpen. Door onze krachten te bundelen, open te staan voor elkaars ideeën en uit te gaan van eigen kwaliteit komt innovatieve en duurzame bedrijvigheid hier volop tot bloei.”

‘Hier wonen veel vakmensen met een hoge arbeidsmoraal’

Circulair bouwen

Een van die vernieuwende bedrijven is Bouwgroep Dijkstra Draisma. “Wij hebben een industrieel concept ontwikkeld, waarmee we in korte tijd betaalbare en écht circulaire gebouwen realiseren”, zegt directeur Biense Dijkstra. “Het mooie is, dat we deze oplossing ook hier in Dokkum hebben toegepast. Met dank aan de gemeente die ons binnen de bestaande wet- en regelgeving recent de mogelijkheid heeft geboden om een aantal flats te bouwen. Je merkt aan alles dat de gemeente ambitieus en daadkrachtig is: van de investeringen in (snel)wegen en glasvezel tot en met het aanstellen van oplossingsgerichte accountmanagers.”

Dijkstra ziet nog een reden voor het succes van Noardeast-Fryslân. “Hier wonen veel vakmensen met een hoge arbeidsmoraal. Tevens neemt het aantal leerlingen met een technische opleiding toe. Dit komt mede door de samenwerking tussen het onderwijs en de verschillende bouw-, staal- en installatiebedrijven. Via gastlessen geven ondernemers een interessante blik op hoe modern en innovatief hun sector is. Zo motiveren ze leerlingen voor een carrière in de bouw en techniek.”

Gemeenschapsgevoel

“De laatste jaren weten steeds meer mensen Noardeast-Fryslân te vinden – en te waarderen”, zegt Kramer. “We liggen strategisch tussen Leeuwarden, Groningen en Drachten, met Dokkum als bruisende regiostad. Je woont hier betaalbaar en ruim in een prachtige regio met uitstekende voorzieningen en vriendelijke mensen met ‘mienskip’, ofwel een sterk gemeenschapsgevoel. Noardeast-Fryslân wil in 2040 een topregio zijn om te werken, wonen en recreëren. Ik heb er alle vertrouwen in dat we die ambitie gaan realiseren. Maar dan wel samen.”


Bouwgroep Dijkstra Draisma
www.bgdd.nl

Recente stories