Samen voor slimme zorg, met ICT op maat

Samen voor slimme zorg, met ICT op maat

Sinds een jaar beschikt ICTZ, als onderdeel van ilionx, over meer mogelijkheden en kennis om de zorgsector op ICT-gebied te ontzorgen. Het ziet volop groeikansen en innovatiekansen om zorginstellingen toegevoegde waarde te bieden, samen met ilionx.

De ICT in de zorg wordt steeds complexer, vertelt Ruben Faber, vestigingsdirecteur ICTZ. “Steeds meer zorginstellingen zoeken daarom naar partners die al in een vroeg stadium meekijken naar wat voor hen belangrijk is en daar vervolgens samen met de zorginstelling in investeren. Met de technologieën van ilionx kunnen we samen met een ziekenhuis applicaties bouwen die zo goed mogelijk passen bij wat het ziekenhuis in kwestie voor ogen heeft om de patiënt bij het behandelproces te betrekken en de patiëntreis zo gemakkelijk mogelijk te maken, zonder dat ICT het consult domineert.”

Slimme zorg

“Wij zien in de zorgsector volop kansen voor groei van ICT”, vervolgt Faber. “Zo biedt ICTZ met ilionx aan zorginstellingen passende en geavanceerde cloudwerkplekken. Deze oplossingen houden rekening met het huidige uitgangspunt van de meeste zorginstellingen: een hybride omgeving die het mogelijk maakt om stapsgewijs per applicatie in de cloud te landen, maar waar je vandaag al mee aan de slag kan.”

‘We werken aan veranderingen die de meeste impact op de samenleving zullen krijgen’

“Daarnaast kunnen ziekenhuizen met datamining diepgaander inzicht krijgen in hoe ze verrichtingen nu echt uitvoeren”, vervolgt Faber. “Zo kunnen zorginstellingen in detail – per stap, per betrokken zorgmedewerker – processen verbeteren en daarin aansluiting vinden bij de patiëntreis. De dashboardoplossing ZorgControl van ilionx biedt bijvoorbeeld goede realtime informatie over hoe je in verschillende trajecten presteert.”

Samen

Faber: “We werken op het voorfront van de veranderingen die de komende jaren de meeste impact op onze samenleving zullen hebben. Als organisatie hebben we alle kennis en technologieën in huis om de grootste uitdagingen voor onze klanten op te lossen. Dat doen we altijd samen: met zeer betrokken en ervaren collega’s, met de klant én met onze partners. Onze medewerkers staan overigens altijd open om nog meer van elkaar te leren. Groeien door en met elkaar. Dat is ook hoe we onze toekomstige collega’s willen uitdagen: breng je kennis en inzichten in en groei met ons mee.”