Samen naar een succesvolle toekomst

Grant Thornton ondersteunt bedrijven bij het toekomstbestendig maken van hun business. De accountants- en adviesorganisatie blinkt hierbij uit in kwaliteit en betrouwbaarheid. “Voor 2022 zijn duurzaamheid, cybersecurity en compliance belangrijke thema’s.”

Samen naar een succesvolle toekomst

Ransomware, een krappe arbeidsmarkt, automatisering en data: de uitdagingen voor 2022 liegen er niet om. “Meer dan ooit moeten bedrijven investeren in efficiency, security en innovatie”, zegt Marcel Welsink, partner en bestuursvoorzitter van Grant Thornton. “Wij helpen onze klanten om de risico’s te mitigeren, zich op hun corebusiness te focussen en kansen te verzilveren. Zo blijven ze wendbaar en toekomstbestendig.”

‘We investeren veel in innovatie om onze klantgerichtheid te waarborgen’

Fiscaal en compliance

“Veel bedrijven moeten al in 2022 de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) implementeren”, zegt Welsink. “Deze richtlijn verplicht hen om vanaf 2023 te rapporteren over de impact van hun activiteiten op mens en milieu. Om greenwashing te voorkomen, moet deze rapportage getoetst worden door een accountant. De CSRD biedt bedrijven unieke kansen om zich te onderscheiden – mits ze voldoende in duurzaamheid investeren. Verder is er een groeiend gevoel dat bedrijven meer belasting moeten betalen. De vraag is hoe bestuurders hierop reageren. Zoeken ze de grenzen van de wet op of houden ze rekening met de context om zich maatschappelijk te profileren? Vanuit onze kennis en expertise adviseren we klanten graag over de strategische keuzes die ze bij deze onderwerpen willen maken.”

Kwaliteit

Grant Thornton wil uitblinken op kwaliteit en betrouwbaarheid. Welsink: “Recent hebben we als een van de eerste Nederlandse kantoren de volledige ISAE 3402-verklaring gekregen voor onze outsourcediensten. Dit keurmerk garandeert klanten dat hun data bij ons in goede handen zijn. We investeren veel in innovatie om onze klantgerichtheid te waarborgen. Zo hebben we een webshop ontwikkeld om klanten op een laagdrempelige manier en voor een scherpe prijs toegang te geven tot veelgebruikte juridische documenten. De groei zit er nog steeds goed in. Onze klanten waarderen ons, omdat we net die stap extra zetten om hen verder te helpen. Maar we danken dit succes ook aan ons mensgerichte HR-beleid. Onze medewerkers krijgen de ruimte om zich te ontwikkelen en nieuwe ideeën aan te dragen. Dat inspireert. Ik kan het weten: ik werk hier al dertig jaar met veel plezier.”

Recente stories