Samen een succes maken van Industrie 4.0

ICT Group is een toonaangevende Europese leverancier van oplossingen voor industriële automatisering. Door zijn diepgaande kennis van de industrie weet het bedrijf als geen ander IT en OT te integreren. “We maken de wereld slimmer én duurzamer.”

Samen een succes maken van Industrie 4.0

“ICT Group helpt de industrie om zijn digitale transformatie succesvol vorm te geven”, zegt Roel de Backer, director divisie Industrial Automation. “We leveren industriële besturings- en managementsystemen en verrijken deze met IT, IoT en data. Onze software integreert volledig in de business van onze klanten, zodat ze hun eindklanten nog beter kunnen bedienen.”

‘We slagen erin industriële systemen te verrijken met bewezen IT- en data-oplossingen’

Data

“Onze strategie is gericht op consultancy, projecten, managed services en in eigen beheer ontwikkelde oplossingen”, zegt De Backer. “Data speelt een cruciale rol. Dankzij de inzichten die worden gegenereerd kunnen klanten hun assets optimaliseren. Dit leidt tot een verbetering in productie, voorspellend onderhoud, maar ook tot het terugdringen van energieverbruik en afval.”

ICT Group is al 45 jaar actief in de industrie. “We hebben veel bedrijven geholpen bij de automatisering van hun processen”, zegt De Backer. “Daardoor begrijpen we de business van onze klanten tot in detail, van de werkvloer tot het managementlevel. Dit geeft ons een unieke voorsprong. ICT Group is als geen ander in staat om hoogwaardige en grootschalige industriële plants en systemen te verrijken met innovatieve en bewezen data- en IT-oplossingen. We hebben een uitstekende reputatie als het gaat om het optimaliseren en operationeel houden van primaire, kritische processen. Niet voor niets hebben veel bedrijven al sinds jaar en dag een partnership met ons.”

Marktleider

ICT Group is trots op de hoge notering in de DX300-categorie ‘Beste bedrijf van Nederland in de sector Software, Development & Platformers / Enablers-Overall’. De Backer: “We willen continu onze grenzen verleggen, zodat we voorop blijven lopen met technologieën die een positieve impact hebben op de business én de wereld waarin we leven. Dit doen we onder andere via onze eigen Academy, waarin we nieuwe engineers opleiden en de IT- en domeinkennis van bestaande specialisten op peil houden. We zijn actief in Nederland, Duitsland, Bulgarije, Portugal en de Nordics. Het is onze ambitie om deze leidende positie in digitale transformatie voor de industrie te versterken.”

Recente stories