‘SalarFusion is klaar voor de toekomst!’

Wie een salarisadministratie voert, weet dat deze materie steeds complexer wordt. Juist daarom hebben de makers van SalarFusion ervoor gekozen om het pakket zo eenvoudig mogelijk te houden. Hierbij wordt gebruikgemaakt van expertise die in de afgelopen tientallen jaren is opgebouwd.

‘SalarFusion is klaar voor de toekomst!’

SALAR Software vindt z’n oorsprong medio jaren tachtig van de vorige eeuw. Cees van Helden programmeerde eigenhandig een pakket dat draaide op de eerste IBM-computers. Het ging hierbij om een DOS-versie. Eind jaren negentig ontstond WinSalar, dat draaide op Windows en sindsdien uitgroeide tot een begrip.

Goede zet

Toch werd vorig jaar afscheid genomen van WinSalar, nadat achter de schermen al geruime tijd was gewerkt aan de opvolger hiervan: de cloudoplossing SalarFusion. Mark van Vlokhoven, verantwoordelijk voor sales & marketing bij SALAR Software: “Hoewel een aantal klanten met moeite afscheid kon nemen van WinSalar, is iedereen er nu van overtuigd dat dit een goede zet is geweest. Hiermee leggen we een basis voor de toekomst.”

‘Straks wordt software een extra collega die je veel werk uit handen neemt’

Vooral het tweede deel van de naam – Fusion – geeft aan waar het om draait: samenwerking. Van Vlokhoven legt uit: “We hebben de software zo ontworpen, dat je er via API’s allerlei andere toepassingen aan kunt koppelen.” Als voorbeeld noemt hij een koppeling met human resources software. “We hebben een partnership met een leverancier hiervan. Zij zijn gespecialiseerd in hr-software, wij in loonadministraties. Zo kan de klant het beste van twee werelden krijgen!”

Kan ’t nog eenvoudiger?

Hij benadrukt dat SALAR Software er bewust voor heeft gekozen zich uitsluitend op salarisbeheer te richten. “Dit is complexe materie. Regelgeving verandert continu en wij hebben uitsluitend specialisten in huis die echt van de hoed en de rand weten. Zij zijn erin gespecialiseerd om die kennis zo eenvoudig mogelijk te vertalen naar de eindgebruiker. Bij alles wat we maken vragen we ons continu af of het nog eenvoudiger kan.”

Software als collega

Van Vlokhoven voorziet dat in de toekomst dankzij deze API’s en de toevoeging van AI verschillende procedures automatisch kunnen worden gestart. “Onze API’s zijn voor iedereen beschikbaar en de ontwikkelingen van AI gaan erg snel. Je zult zien dat straks dankzij machine learning software je compagnon wordt, een extra collega die dingen voor je doet en dus veel werk uit handen neemt. Onze software is er helemaal klaar voor!”

Eenvoud is belangrijk

Recente stories