Persoonlijke aandacht en resultaatgericht

Nyenrode Business Universiteit is voortdurend in beweging. Nieuwe leerprogramma’s worden gecombineerd met succesvolle, in de praktijk bewezen colleges. Klanten weten dit te waarderen.

Vernieuwing en innovatie zijn belangrijk voor Nyenrode, maar de kernwaarden blijven onveranderd: Leadership, Entrepreneurship en Stewardship. Voor het vijfde opeenvolgende jaar bijvoorbeeld heeft Nyenrode de ‘Best Masters’-award ontvangen voor meerdere masterprogramma’s: Accountancy, Controlling, Management en Financieel Recht (deeltijd). De Financial Times heeft de universiteit de award gegeven voor de beste ‘Open Executive Programs’. De diplomaprogramma’s zijn nog steeds geaccrediteerd door de NVAO en de instelling is geaccrediteerd door EQUIS. “We werken ook nog steeds nauw samen met het bedrijfsleven”, vertelt rector magnificus prof. dr. Misa Džoljic. “De universiteit is er voor en door de business. En voor onze studenten. Nyenrode staat voor kennis en onderzoek, gedoceerd door topdocenten. Wij hebben bovendien een uitstekend netwerk en een waardevolle community, waar onze studenten hun carrière lang profijt van zullen hebben. Onze resultaatgerichte én persoonlijke aanpak haalt het beste naar boven bij onze studenten.”

Student zijn van Nyenrode is een ‘reward for life’

Nieuw

Nieuw is dat Nyenrode dit jaar een undergraduate-cursus op universitair niveau zal herintroduceren: Bachelor of Science in Business Administration. Ook heeft de universiteit zich gestort op het zogenaamde Sport Leadership Programma, dat is gestart door een alumnus die constateerde dat het leiderschap bij sportclubs en grote evenementen te wensen overliet. Er waren geen gedegen opleidingen op dit gebied. “Misschien is het kort door de bocht,” zegt prof. dr. Leen Paape, Dean, “maar naast de meest ondernemende universiteit van Nederland zijn we ook de beste. Onze studenten hebben dat via de Nationale Studenten Enquête ook bevestigd. Onze nieuwe initiatieven passen in de tijdgeest en bij een ondernemende universiteit, en we zijn ervan overtuigd dat we daarmee ook de maatschappij dienen.”

Wereldklasse

De inzet en kwaliteit werpen hun vruchten af, want het aantal deelnemers aan de programma’s groeit en het marktaandeel van de universiteit stijgt. Ook het Executive Education-domein groeit de laatste jaren. EQUIS noemde dit zelfs van wereldklasse en vergelijkbaar met dat van gerenommeerde instituten als het Franse INSEAD en IMD in Zwitserland. Nyenrode hanteert een persoonlijke aanpak. “De inhoud van het programma moet vanzelfsprekend goed zijn”, benadrukt Paape. “Onze missie is: Serving Society by Shaping Responsible Leaders.” Dit leidt ertoe dat er behalve voor de technische aspecten van een vak ook aanzienlijke aandacht is voor de persoonlijke ontwikkeling van studenten en het vergroten van hun vaardigheden. Student zijn van Nyenrode is echt een ‘reward for life’.

Persoonlijke aandacht en resultaatgericht

Recente stories