Passie voor techniek

Exonet is een managed hostingprovider voor bedrijfskritische websites en applicaties. Als een van de weinige in zijn branche is het techbedrijf onafhankelijk gebleven. “Bij ons staat techniek op de eerste plaats, commercieel succes volgt dan vanzelf.”

Passie voor techniek

Exonet komt dit jaar hoog binnen in E100-categorie ‘Managed Hosting’. Het bedrijf is in 2002 opgericht door Jesper Weiland en Robin Mulder. “We zijn nog steeds onafhankelijk, zodat we onze eigen keuzes kunnen maken”, zegt Jesper. “We hebben dan ook veel plezier in ons werk. Vanuit deze passie kunnen we de beste oplossing voor onze klanten realiseren. We geloven dat als wij ons werk goed doen, commercieel succes vanzelf volgt.”

Flexibel maatwerk
“Winstmaximalisatie mag dan niet vooropstaan, we voeren wel een gezond financieel beleid dat is gericht op de lange termijn”, zegt Jesper. “Wat ons naast expertise en ervaring onderscheidt, is de manier waarop we onze diensten aanbieden. Zo factureren we geen uren, werken we niet met eenmalige kosten én zijn onze diensten maandelijks opzegbaar. We investeren vooraf in iedere samenwerking, klanten waarderen dat enorm.”

‘We hoeven niet

de grootste te zijn,

maar wel de beste’

Exonet werkt al meer dan tien jaar aan slimme bouwstenen waarmee het de infrastructuur van zijn klanten beheert. “Zo kunnen we efficiënt werken, snel schakelen en constant doorontwikkelen”, zegt Jesper. “Dit maakt onze diensten toekomstbestendig en veilig. Onze klanten kunnen meewerken aan de configuratie van hun hostingomgeving, al blijven wij altijd de kapitein op het schip. En gaan wij ons bed uit als er ‘s nachts iets niet werkt. Onze aanpak werkt: we hebben vrijwel geen verloop van klanten.”

Techcultuur
Eind 2019 betrok Exonet een hypermodern en duurzaam kantoorpand in Zevenaar. “Echt een clubhuis voor techneuten”, zegt Jesper. “We gaan superslim met energie om en als je het tosti-ijzer aan wilt zetten, doe je dat gewoon via Slack. Verder kenmerkt het kantoor zich door licht, ruimte, comfort, goede werkplekken en allerlei ontspanningsmogelijkheden, zoals een gameroom en gym. We organiseren regelmatig bedrijfsuitjes, maar ook hackathons om te experimenteren met nieuwe technieken en ons kantoor weer wat slimmer te maken. Onze ruim dertig collega’s sparren graag op hoog niveau, zowel intern als bij onze klanten. Onze ambitie? We hoeven niet de grootste te zijn, maar wel de beste. We willen plezier blijven hebben in ons werk en mooie dingen maken, zowel vóór als mét leuke mensen. Robin en ik zien Exonet als meer dan een bedrijf: het is ons levenswerk.”

Recente stories