Partner in strijd tegen arbeidsmarktkrapte

Adecco creëert duurzame personeelsoplossingen via werving & selectie, uitzenden en detacheren. Om de schaarste op de arbeidsmarkt tegen te gaan, zet Adecco in op training en maatwerk. “Door talentvolle mensen te helpen groeien, ontwikkelen we tegelijkertijd onze opdrachtgevers.”

Partner in strijd tegen arbeidsmarktkrapte

Het vinden, binden en behouden van personeel is niet meer van de agenda van directies weg te denken. “De huidige arbeidsmarkt is historisch uniek, want ook bij een recessie zal de schaarste niet verdwijnen”, zegt Country Head Adecco & COO Femke Hellemons. “Als hr-dienstverlener slagen we er telkens in om de juiste match tussen klant en kandidaat te creëren. We doen dit met passie en vanuit oprechte interesse in alle partijen met wie we samenwerken. Niet voor niets is onze missie: de toekomst laten werken voor iedereen.”

‘Door talentvolle mensen te helpen groeien, ontwikkelen we ook onze opdrachtgevers’

Klantgedreven en klantgericht

“De personeelsschaarste is tweeledig”, zegt Hellemons. “Ten eerste matchen de vaardigheden van kandidaten die (opnieuw) op de arbeidsmarkt komen niet of onvoldoende met hetgeen organisaties vragen. Wij lossen deze skills gap op met Adecco Training: het bedrijfsonderdeel waarmee we kandidaten en flexwerkers up- en reskillen. Dit verbetert zowel op de korte als lange termijn hun arbeidsmarktpositie. Ten tweede is er in algemene zin een tekort aan personeel. Deze uitdaging vereist een klantgerichte werkwijze, die vanzelfsprekend belegd is bij de collega’s op de vestigingen. Dit zorgt ervoor dat we ondernemend, creatief en wendbaar zijn, waardoor we steeds opnieuw voldoen aan de veranderende behoeften van uiteenlopende opdrachtgevers. We monitoren op sleutelmomenten hoe tevreden onze klanten en flexmedewerkers met ons zijn. Op basis van hun feedback passen we onze dienstverlening aan, zodat we iedere dag een beetje beter worden en in de toekomst relevant blijven.”

Partnerships

“We besteden veel aandacht aan het bouwen van partnerships”, zegt Hellemons. “Hierdoor hebben we een goed inzicht in de uitdagingen en toekomstvisie van een opdrachtgever. We committeren ons aan de doelstellingen van een klant en zetten graag een stapje extra als dat nodig is, ook voor onze flexmedewerkers. Vaak krijgen we terug dat ze ons als een mensgerichte, warme organisatie ervaren. We zien die positieve beleving ook terug in de stijging die we dit jaar op de MT500-ranglijst maken. Dit is natuurlijk een prachtig compliment naar al onze collega’s. Dankzij hun commitment, passie en vakmanschap maakt Adecco iedere dag het verschil.”

De toekomst laten werken voor iedereen

Recente stories