Partner in groei

rb2 is een technisch developmentbureau dat al sinds 2005 innovatieve digitale oplossingen realiseert. Dit jaar verwierf het bedrijf voor het eerst een toppositie in de E100. “We zijn aangenaam verrast”, zegt medeoprichter en CEO Dennis van Marle.

Partner in groei

“Tot zo’n anderhalf jaar geleden kende de markt ons niet echt”, zegt CEO Van Marle. “Dat is pas veranderd door meer op marketing, verkoop en een partnernetwerk in te zetten. We zijn specialist in technische maatwerkprojecten, maar ook in het realiseren van e-commerceplatforms, abonnementsmodellen en loyaliteitsprogramma’s. rb2 is een van de weinige partijen die een digitale oplossing kan ontwerpen en vervolgens zelf kan realiseren. Onze applicaties zijn van een hoog niveau, schaalbaar, veilig en flexibel, zodat ze meegroeien met de veranderende behoeften van eindgebruikers. We ontwikkelen onze software deels in Nederland, maar ook in China, Nigeria en Portugal. Die combinatie levert een interessante prijs-kwaliteitverhouding op. De aansturing en het directe contact met de klant verloopt altijd vanuit ons kantoor in Purmerend.”

Sparringpartner

“We gaan lange relaties met een klant aan, mede omdat we vaak bedrijfskritische applicaties bouwen”, zegt Van Marle. “We kruipen graag dicht tegen een klant aan: technisch, maar ook strategisch. Daardoor snappen we zijn business en zijn uitdagingen en wordt ons technische team als het ware onderdeel van de organisatie. Als volwaardige sparringpartner zijn we het technische geweten van een klant en helpen we hem bij het realiseren van zijn toekomstvisie.”

Volgens Van Marle houdt rb2 de lijnen kort. “Als klant zit je met onze leadontwikkelaars en architecten om tafel, niet met accountmanagers. rb2 werkt altijd agile. We geloven in een transparante en flexibele werkwijze, waarbij we een traject in kleine stappen doorlopen. Op basis van markttoetsing ontwikkelen we een applicatie in hoog tempo verder. Naar onze ervaring levert deze methode het meeste succes op. Kwaliteit is altijd leidend: onze oplossingen zijn snel, stabiel en kunnen een groot aantal gebruikers aan.”

‘We kunnen een digitale oplossing ontwerpen én zelf realiseren’

DreamTeam-actie

Om ondernemers aan te moedigen ook in coronatijd te blijven dromen, riep rb2 vorig jaar de DreamTeam-actie in het leven. “Hierbij konden ondernemers een wens voor een digitale oplossing insturen, waarbij rb2 beloofde om het beste idee op eigen kosten te bouwen”, zegt Van Marle. “De Bijenkorf won: hun platform was op tijd klaar voor de nieuwe coronamaatregel waarbij klanten op afspraak kunnen langskomen. Ben je benieuwd of we onze DreamTeam-actie dit jaar herhalen? Hou onze LinkedIn-pagina in de gaten! Ik kan me goed voorstellen dat deze actie bij ons DNA gaat horen.”

www.rb2.nl/emerce100

Recente stories