Opleidingen sleutel tot beste werkgever

De Houtense IT-infrastructuurdienstverlener RedLogic scoort al jaren in de top beste ICT-werkgevers in de Computable Career Guide. Naast een goede werksfeer zijn de omvangrijke opleidingsmogelijkheden én het partnership met VMware belangrijke sleutels tot dit succes.

Opleidingen sleutel tot beste werkgever

Alexander de Wit trapt af: “Ik ben co-founder van RedLogic, samen met mijn compagnon, Martijn Muijs. Wij zijn een IT-infrastructuurdienstverlener, gespecialiseerd in VMware. We leven vanuit de kernwaarden professioneel werken, kwaliteit leveren, jezelf en je collega’s ontwikkelen en fun! Met name jezelf en anderen kunnen ontwikkelen is cruciaal voor goed werkgeverschap. Wij investeren continu en ongelimiteerd in opleidingen. Iedere medewerker heeft een eigen, zelf te bepalen, opleidingsplan. Voor ons is investeren in kennisontwikkeling van levensbelang. Doen we dat niet, dan verliezen we aan relevantie. De technische ontwikkelingen gaan dermate snel, dat stilstand achteruitgang betekent en klanten wegblijven.”

‘De gehele lifecycle van de techniek omzetten in kennisoverdracht aan de klant’

De Wit vervolgt: “Onze opleidingsinspanningen leveren hooggekwalificeerde mensen op die voor de beste partnerstatus bij VMware zorgen. Als Principal Partner behoren we tot de absolute top in Europa. We bezitten Master Services Competencies voor netwerkvirtualisatie (NSX), VMware Cloud Foundation (VCF) en VMware Cloud on AWS. Qua kennis en klantreferenties acteren wij op het hoogste competentieniveau. Dat leidt er ook toe dat wij de meest complexe en uitdagende projecten mogen uitvoeren – geregeld ook in samenwerking of subcontracting met andere partners of VMware zelf. Deze uitstraling helpt bij het aantrekken van de beste nieuwe medewerkers en daarbij: onze professionals houden wel van een uitdaging.”

Eindklant-lifecycle

Kenneth del Rio van Heese, Channel Manager Benelux voor VMware, legt uit dat de VMware-softwareproducten de digitale fundering vormen voor de innovatie van klanten. “Wij zijn heel sterk met producten rondom het datacenter en slaan de brug naar de publieke cloud. Verder hebben we een portfolio voor security, devices en applicaties en applicatiebeheer, een belangrijke nieuwe ontwikkeling. Op al die kavels hebben wij Principal Partners nodig; zij moeten, behalve kennis en expertise, ook ruime ervaring en referenties bezitten in het omgaan met klanten. Die hebben namelijk vaak te weinig kennis om onze producten optimaal in te zetten.”

De Wit vult aan: “Er lagen bij klanten licenties ongebruikt op de plank. Zonde. VMware wil natuurlijk dat die licenties worden ingezet. Wij zorgen als VMware-kennishuis dat die technologie wordt omarmd en gebruikt.”

Partnerwaardering

Del Rio van Heese vervolgt: “Belangrijke partners zijn voor ons bedrijven die structureel toegevoegde waarde leveren. Die gedurende de hele lifecycle van de eindklant impact hebben, die zijn bedrijfsvoering efficiënter en wendbaarder maken. Die met veelzijdige consultants vroegtijdig de koers van die klant in kaart brengen. En daar de infrastructuur, mensen en processen als hulpmiddelen aan koppelen. Wij hebben RedLogic, als Principal Partner, hard nodig voor onze business. Voor het behalen van deze partnerstatus moeten trouwens minimaal vijf professionals de VMware Advanced Professional certificering hebben behaald. Dat kost veel geld en bovendien zijn ze tijdens de opleidingstijd niet facturabel. Wij dragen bij in deze investeringen van onze partners door een groot deel van de opleidingskosten voor onze rekening te nemen.”

Kennisoverdracht

Voor VMware loopt 97% van de business via partners. Alleen de grootste klanten bedient VMware zelf, maar voor de implementatie schakelt het ook partners in, waaronder RedLogic. Zo wordt Robert Cranendonk, specialist voor de datacenter technology stack, door VMware ingezet om bij een grote Nederlandse multinational de NSX-omgeving te vernieuwen. Cranendonk: “Ik ben na het afronden van mijn studie technische informatica in 2016 geïnteresseerd geraakt in VMware NSX. In 2019 was de overstap naar RedLogic dan ook logisch: werken in een hoogopgeleid team, waar kennisdeling vooropstaat. Ik ben inmiddels halverwege mijn driejarige opleidingsplan en heb me gecertificeerd in VCF en NSX-T. Met deze kennis draai ik mee in complexe projecten, zoals het neerzetten van Cloud Foundation bij een groot ziekenhuis. Door onze partnerstatus zit ik ook geregeld met architecten van VMware om tafel voor ‘deep dives’, hoor ik als eerste over nieuwe features en geef ik andersom voor productontwikkeling feedback vanuit mijn projecten. Kennisontwikkeling is essentieel binnen RedLogic en wordt ook altijd gestimuleerd. Kers op de taart is natuurlijk, na studies, bloggen en het geven van presentaties, het toegekend krijgen van de vExpert-status door de VMware-community. Ik heb daarbij alle steun van RedLogic gehad. De komende jaren wil ik mijn scope verbreden richting consulting en projectmanagement. Dat sluit aan bij mijn toegevoegde waarde: de gehele lifecycle van de techniek omzetten in kennisoverdracht aan de klant. Dat spreekt me enorm aan.”

Jezelf en andere beter maken

RedLogic voor ons een hele belangrijke speler

Recente stories