‘Onze rouwcoaching is uniek’

Wie plotseling een partner verliest, heeft een grotere kans op medische klachten. Verzekeraar elipsLife biedt juist die mensen steun. “Wij vormen als sociaal bewogen bedrijf de ‘S’ binnen de ESG-doelen van de Verenigde Naties.”

‘Onze rouwcoaching is uniek’

“We zijn een gespecialiseerde verzekeraar”, zegt Stefan Duran, Head Business Development bij elipsLife. “Wij verzekeren alleen arbeidsongeschiktheidsrisico’s en overlijdensrisico’s voor de zakelijke markt.” Dit doet de verzekeraar als onderdeel van pensioenregelingen, WIA-aanvullingsverzekeringen en ANW-hiaatverzekeringen. “We zijn er op het moment dat het misgaat met medewerkers van een bedrijf.” Daarbij kan het gaan om medische problemen, waardoor een medewerker niet meer kan werken. “En als een verzekerde komt te overlijden, zijn we er voor de nabestaanden.”

‘Als een verzekerde komt te overlijden, zijn we er voor de nabestaanden’

Elk jaar komen circa vijfhonderd verzekerden nieuw in een uitkering van elipsLife door arbeidsongeschiktheid. En hetzelfde geldt als het gaat om het aantal uitkeringen aan nabestaanden. “Zo voorzien we elk jaar duizend nieuwe gezinnen van een inkomen.”

Sociaal bewogen bedrijf
Duran legt de activiteiten van elipsLife naast de ESG-hoofdoelen van de Verenigde Naties. “Een van die doelen is om er als bedrijf voor te zorgen dat medewerkers inkomenszekerheid hebben. En dat is wat we dagelijks doen, wij zijn de S van Social binnen de ESG-criteria.”
elipsLife is, kortom, een sociaal bewogen bedrijf. Het opereert onder de noemer ‘We care’. “We geven om nabestaanden en om arbeidsongeschikte medewerkers. En we geven om de gezondheid van medewerkers in organisaties.” Zo zorgt elipsLife er met partners voor, dat medewerkers die zich ziekmelden zo snel mogelijk weer beter worden. Duran: “We helpen bedrijven ook om hun poortwachtersverplichtingen uit te voeren. En we verlagen drempels voor werknemers bij de terugkeer naar de werkvloer.”

Rouwcoaching
elipsLife gaat verder dan andere verzekeraars, zoals bij het leveren van zorg aan nabestaanden. Daarbij gaat het vooral om rouwverwerking. “Uit onderzoek blijkt dat mensen die een partner verliezen een 50% grotere kans hebben op medische klachten”, stelt Duran. “Het gaat regelmatig om relatief jonge mensen met een gezin. Eerst krijgen ze na een sterfgeval nog hulp, maar die vrienden en bekenden pakken al snel hun eigen leven weer op. Op dat moment kan de rouwcoaching die we aanbieden in de eerste drie jaar na een sterfgeval echt een uitkomst zijn.” En als men zorg nodig heeft, dan zorgt elipsLife ervoor dat die snel geleverd wordt. “Dit opdat nabestaanden hun leven weer kunnen oppakken.”

Recente stories