Ondernemers kiezen voor Zeeuws lef

Ondernemers kiezen voor Zeeuws lef

Links onderaan de weerkaart van Nederland verschijnt vaak een zonnetje. Dit is toevallig ook de plek waar Goes ligt. De plaats die al jaren hoog scoort bij gemeenten met het beste ondernemersklimaat. We spreken wethouder Economische Zaken Stan Meulblok over het succes van Goes.

Meulblok verklaart graag waarom steeds meer ondernemers kiezen voor zijn gemeente: “Dat heeft zonder meer te maken met onze centrale ligging. Met de verkeersader A58 voor de deur zijn we uitstekend bereikbaar en is Goes een prima uitvalsbasis naar de grote afzetgebieden als Rotterdam, Antwerpen, Gent en Brabant. Dat horen we regelmatig terug van ondernemers die zich in onze gemeente hebben gevestigd. Bovendien investeren we in hoogwaardige bedrijventerreinen met alle faciliteiten. Zo zijn we nu bezig met de ontwikkeling van Bedrijvenpark Deltaweg, het eerste gasloze bedrijventerrein van Zeeland. Een duurzame zichtlocatie aan de A58, die meteen al een bijzonder gewilde plek is.”

‘Bedrijvenpark Deltaweg is het eerste gasloze bedrijventerrein van Zeeland’

Actieve gemeente

Goes kent verschillende ondernemersorganisaties die zich sterk maken voor de bedrijven in de regio. Daarnaast ondersteunt de gemeente ondernemers waar het kan om succesvol te zijn. Meulblok is daar duidelijk in: “We zien het belang in van gezonde bedrijven in onze gemeente. Ondernemingen zijn belangrijk voor een groeiende stad als Goes. Ze zorgen voor werkgelegenheid en brede welvaart. Vandaar dat we ons proactief inzetten voor een gezond ondernemersklimaat. Niet alleen voor commerciële bedrijven, maar ook voor maatschappelijke organisaties zoals zorg- en onderwijsinstellingen.”

Fijn om te werken en te wonen

Ook de komende jaren doet Goes er alles aan om de economische voorkeurslocatie van de regio te blijven. Dit brengt volgens Meulblok de nodige uitdagingen met zich mee: “Inderdaad, Goes is voor ondernemers een toplocatie en dat moet het vooral blijven. Dat gaat verder dan het creëren van de beste omstandigheden voor bedrijven en instellingen. Ook het bieden van kwaliteitsonderwijs en een goed leef- en woonklimaat horen daarbij. Want voor de mensen die bij de bedrijven werken, moet het aantrekkelijk zijn om in Goes te wonen. Wat dat betreft zit het met Goes wel goed.”

Zeeuws lef

De aanstekelijke ambitie en doortastende mentaliteit zijn typerend voor Goes. Meulblok is daar trots op. “Wij noemen het zelf Zeeuws lef. Het lef om tot het uiterste te gaan. Soms stoot je dan je neus. Maar als je geen lef toont, gebeurt er niets. Het is geweldig dat we al jaren worden gewaardeerd als economische toplocatie. Ik zie dat als een groot compliment aan alle Goese ondernemers.”