Ondernemers helpen om te ondernemen

Zakelijk mobiel communiceren draagt direct bij aan verwezenlijking van de doelstellingen van ondernemers. Ze pikken de nieuwe vrijheden van mobiel zakendoen snel op en profiteren van de vele innovatieve mogelijkheden die T-Mobile ze biedt.

Door opkomende technologieën, en vooral het gebruik van internet voor zakelijke toepassingen, is al sinds een paar jaar een aantal trends merkbaar. Gebruikers willen altijd en overal kunnen werken op een tijd die ze uitkomt. Om dit mogelijk te maken is het nodig om ze overal en altijd toegang te verschaffen tot internet, en veilig de gegevens van hun bedrijfsnetwerk te ontsluiten. Bovendien moeten gebruikers toegang tot het bedrijfsnetwerk kunnen krijgen met elk device dat ze ter beschikking hebben, of dat nu een smartphone is, een laptop, notebook of een tablet. Connectiviteit is daarom van het allergrootste belang. Een grotere mobiliteit en hogere productiviteit zijn het resultaat, terwijl ook de balans tussen werk en privé beter en evenwichtiger kan worden. “T-Mobile kan waarborgen dat altijd en overal veilige toegang tot het internet en het bedrijfsnetwerk wordt geboden”, verzekert Henriette van Swinderen, directeur Brand & Communications bij T-Mobile. “We zijn in de markt om connectiviteit te bieden en al de applicaties te faciliteren die zakelijke gebruikers nodig hebben om hun werk zo efficiënt mogelijk te kunnen verrichten. We helpen de ondernemer om te ondernemen.” De huidige stand van de techniek biedt het bedrijfsleven ruime mogelijkheden die in de pas lopen met de wensen van werknemers, zoals flexwerken en deeltijdwerken. Het feit blijft dat medewerkers altijd toegang dienen te hebben tot de noodzakelijke bedrijfsgegevens en tot elkaar via bijvoorbeeld videoconferencing. “Een werkgever wil dat zijn mensen kunnen blijven doorwerken, ondanks dat ze in veel gevallen niet fysiek op kantoor aanwezig zijn”, vertelt Pieter de Klein, directeur Business Marketing bij T-Mobile. “Die connectiviteit leveren wij.”

Connectiviteit

Het begon met een eenvoudige mobiele telefoon waarmee alleen gebeld kon worden. Nu zijn mensen uitgerust met smartphones en tablets, die wat betreft functionaliteit met gemak pc’s kunnen vervangen. Met de mobiele telefoon e-mailen en jezelf toegang verschaffen tot de database van de onderneming zijn allang geen functies meer die verbazing oproepen. Er is een stroomversnelling opgetreden in de ontwikkeling en ingebruikname van zakelijke applicaties voor de mobiele telefoon. Er komen ook steeds meer partijen die hun software gaan ontsluiten voor mobiele devices. Een voorbeeld van een dergelijke mobiele zakelijke toepassing is de SAP-applicatie die door T-Mobile wordt gefaciliteerd. Er zijn op dit moment vele bedrijfsessentiële applicaties beschikbaar voor het mobiele platform. Uiteraard moet er wel voor gezorgd worden dat alle data veilig worden ontsloten en dat niet iedereen zomaar toegang heeft tot gevoelige bedrijfsgegevens. “Er moet een balans worden gevonden tussen veiligheid en de eenvoudige ontsluiting van data”, legt Van Swinderen uit. “Dit is uitermate belangrijk, omdat veel bedrijven nu bezig zijn met de overstap naar de cloud om hun toepassingen en data op een eenvoudige manier toegankelijk te maken voor hun medewerkers en zakenpartners.” De cloud is een ideaal platform om gegevens, taken en bedrijfsprocessen te delen, en T-Mobile voorziet in de mobiele connectiviteit. “We hebben ruim tien jaar ervaring met de zakelijke markt”, maakt De Klein duidelijk. “We weten dus waar het over gaat en weten heel goed hoe je ondernemers moet ondersteunen met hun taken en processen opdat zij hun zakelijke doelstellingen kunnen behalen. We hebben de zakelijke en technische kennis en als dochter van Deutsche Telekom hebben we de beschikking over de juiste technologie en het geschikte netwerk.”

Toegankelijke technologie

“Het begint met luisteren naar de klant”, zegt Van Swinderen met klem. “Het gaat ons om het leveren van zakelijke oplossingen door middel van geavanceerde technologie. Die technologie moet natuurlijk ten dienste staan van de gebruiker.” Een paar laagdrempelige voorbeelden daarvan toont T-Mobile op www.t-mobile.nl/ondernemen met video’s waarin Frank Barendse, de manager van onder andere rapper Ali B, ons toont hoe hij slim gebruikmaakt van apps op zijn mobiele telefoon. Hij laat ons zien hoe hij telecommunicatie en allerlei innovatieve apps, zoals het exclusief bij T-Mobile verkrijgbare Visual Voice Mail, inzet in zijn dagelijkse businesspraktijk. “Ondernemers pikken de nieuwe vrijheden van mobiel zakendoen snel op en profiteren van de vele mogelijkheden die we ze bieden”, vertelt De Klein. “Wij maken de technologie toegankelijk opdat het onze klanten voordelen oplevert. We zorgen voor de juiste spullen en probleemloze connectiviteit, verstrekken vergaande service en adviseren onze klanten over gebruik en kosten. Dat is onze rol. We geven onze klanten bijvoorbeeld workshops over social media, waarin we ze laten zien hoe ze rendement kunnen halen uit activiteiten op social media. Onze toegevoegde waarde schuilt daarin dat we complexe zaken vertalen naar slimme oplossingen voor de mobiele gebruiker. Onze klanten waarderen dat.”

Ondernemers helpen om te ondernemen

Recente stories