Nieuwe organisatiestructuur bundelt krachten

Athlon Car Lease heeft een nieuwe koers uitgezet om zijn klanten nog beter te bedienen op mobiliteitsgebied. De veranderde organisatiestructuur is de eerste stap op weg naar de vorming van ‘One DLL/Athlon’, waarbinnen nog nauwer zal worden samengewerkt met moederorganisatie Rabobank en De Lage Landen.

Betekent deze nieuwe koers dat het speerpunt van Athlon Car Lease, te weten duurzame mobiliteit, nu op een laag pitje komt te staan? “Integendeel”, verzekert de nieuwe algemeen directeur van Athlon Car Lease Nederland Paul Harms. “Duurzame mobiliteit is voor ons nog steeds een zeer belangrijk issue; laat daarover geen misverstanden bestaan. We bevinden ons op dat gebied aan de vooravond van ingrijpende veranderingen. Hoewel we nu nog niet weten in welke vorm die veranderingen zich precies zullen manifesteren, zetten wij nog steeds in op de verdergaande ontwikkelingen van de elektrische auto. We werken ten behoeve van de ontwikkeling van nieuwe generaties elektrische auto’s nauw samen met een aantal autofabrikanten, zoals Tesla en Renault. Tevens werken we samen met universiteiten, zoals de TU’s en RWTH Aachen in Duitsland, en bundelen we de krachten met onder andere energieleveranciers om de snelle uitrol van oplaadpunten te bevorderen.”

Mobiliteitsprovider

“Athlon Car Lease heeft de afgelopen jaren met zijn vooruitstrevende producten en diensten op het gebied van duurzame mobiliteit dus zeer nadrukkelijk het voortouw genomen en zal dat ook blijven doen”, vervolgt Harms. “We profileren ons dan ook allang niet meer als autoleasebedrijf pur sang, maar als ‘mobiliteitsprovider’ in de breedste zin des woords. In ons Duurzaam Mobiliteitsplan zijn om die reden niet alleen onze energiebesparende leaseproducten opgenomen, maar ook alternatieve mobiliteitsproducten als de NS-Business Card en faciliteiten rond Het Nieuwe Werken. In de voorgaande jaren hebben we dit Duurzaam Mobiliteitsplan voortdurend onder de aandacht gebracht en we gaan ervan uit dat de markt daar nu voldoende van op de hoogte is. Het is voor onze klanten nu minstens zo belangrijk om te weten dat we op dit moment volop bezig zijn om onze organisatiestructuur te optimaliseren. Daardoor kunnen zij nog meer dan nu profiteren van onze schaalgrootte en van onze steeds intensiever wordende samenwerking met onze moederorganisatie. We zijn sinds 2006 voor honderd procent eigendom van de Rabobank, die als voorloper in duurzaamheid zo ongeveer alle awards heeft gekregen die er op dat gebied te verdienen zijn.”

One DLL/Athlon

“Als pionier in duurzame mobiliteit zijn we natuurlijk erg blij met zo’n moeder, die als internationaal toonaangevende aanbieder van activafinancieringen kan bogen op een Triple A-rating van zowel Moody’s als Standard & Poor’s. Wij gaan de komende tijd nog veel meer dan nu al het geval is onze krachten bundelen om onze klanten nog beter van dienst te zijn. Een van de veranderingen is te zien in de nieuwe organisatiestructuur, waarbinnen Hans Blink optreedt als President van Athlon Car Lease. In deze functie zal hij een krachtige liaison zijn tussen Athlon Car Lease, de Rabobank en De Lage Landen. Daarnaast zijn er twee Executive Vice Presidents benoemd, van wie Jacq van Roij verantwoordelijk is voor Athlon Car Lease International en ikzelf voor Athlon Car Lease Nederland. Deze nieuwe organisatiestructuur is de eerste stap op weg naar de vorming van ‘One DLL/Athlon’, dat als eenduidige speler de internationale mobiliteitsmarkt voorziet van een gestandaardiseerde dienstverlening met het hoogst denkbare serviceniveau en een uiterst voordelige prijsstelling. Concreet betekent de intensievere samenwerking tussen Athlon Car Lease, De Lage Landen en de Rabobank voor de Nederlandse markt dat we gedrieën bij onze klanten op bezoek kunnen gaan om ze een ‘all finanz’-concept voor te leggen. Deze propositie kan bestaan uit een uiterst slimme en voordelige combinatie van verzekerings-, financierings- en mobiliteitsproducten.”

Voorsprong

“Met dit ‘all finanz’-concept bieden we onze klanten op korte termijn belangrijke toegevoegde waarde en dan hebben we het niet eens alleen over kwaliteit, service en prijs. Het feit dat Athlon Car Lease voortdurend bezig is met productinnovatie in het kader van duurzame mobiliteit levert onze klanten ook op lange termijn belangrijke exploitatievoordelen op, evenals voordeel met betrekking tot hun eigen beleid rond duurzaamheid. Daarmee onderscheiden wij ons zeer nadrukkelijk van onze concurrenten, en op die manier zullen wij altijd onze voorsprong in de markt blijven behouden. Dat zorgt weer voor de broodnodige continuïteit, die garantie biedt op langdurige vertrouwensrelaties. Op het moment dat onze bestaande klanten zien dat zij daadwerkelijk profiteren van onze toegevoegde waarde, zullen zij niet snel geneigd zijn om over te stappen naar een andere leasemaatschappij en zullen zij als voorbeeld dienen voor andere organisaties die ook willen profiteren van de vele voordelen die wij te bieden hebben. We beloven onze bestaande en toekomstige klanten dan ook dat we niet tevreden achterover zullen leunen nu we marktleider zijn geworden, maar dat we continu ons best zullen doen om de grootste te blijven. Niet omdat we het zelf zo belangrijk vinden om de grootste te zijn, maar vooral vanuit het besef dat stilstand achteruitgang betekent en dat onze klanten er recht op hebben dat we dag en nacht keihard voor ze aan het werk zijn.”

______________________

Athlon Car Lease Nederland B.V.
Veluwezoom 4, 1327 AG Almere
Telefoon: (036) 547 11 00
Fax: (036) 547 11 01
E-mail: info@athloncarlease.nl
www.athloncarlease.nl

Nieuwe organisatiestructuur bundelt krachten

Recente stories