Multinational met familiegevoel

Boels Rental is een van de grootste verhuurders ter wereld. Het scoort dit jaar een hoge positie in de ranglijst van snelst groeiende familiebedrijven. “Je hebt hier veel vrijheid om te ondernemen en impact te maken.”

Multinational met familiegevoel

Boels Rental heeft 725 vestigingen verspreid over achttien Europese landen. Het bedrijf beschikt over zo’n zevenduizend medewerkers en een vlootwaarde van ruim 2,3 miljard. “We zijn een familiebedrijf, maar doen qua dynamiek en uitdagingen niet onder voor een beursgenoteerde onderneming”, zegt hr-directeur Silke Staaks. “Neem onze digital afdeling. Hier wordt volop geïnnoveerd met AI, IoT en data-analytics. Onze IT’ers werken met grote systemen en ontwikkelen zelf apps. Ook voor een financieel of juridisch expert lijkt het hier net een snoepwinkel: het werk is zo divers en leuk, dat je enorm veel ervaring opdoet en groeit, ook op persoonlijk vlak.”

‘Het lijkt hier net een snoepwinkel: zo leuk en divers is het werk’

Informele bedrijfscultuur

Boels Rental mag dan een multinational zijn, volgens Staaks heerst er een prettige en informele werksfeer. “Ik heb hiervoor bij verschillende corporates gewerkt, maar nergens had ik zulke korte lijnen met de directie als nu met CEO Pierre Boels”, zegt ze. “Wat me ook opvalt, is de vrijheid die je hier krijgt om kansen te pakken als je een goed plan hebt. Hierbij telt het niet wat voor opleiding of leeftijd je hebt. Als je presteert, als je laat zien dat je over de juiste vaardigheden én drive beschikt, kun je hier heel ver komen. Zo is een aantal jonge medewerkers binnen een paar jaar tijd opgeklommen naar een managementfunctie. Die vrijheid moet je aankunnen, maar daar krijg je wel iets voor terug: een bedrijfscultuur die je stimuleert om het beste uit jezelf te halen.”

Ambitie

“De komende jaren willen we onze organisatie nog verder professionaliseren”, gaat Staaks verder. “Om dit te faciliteren, investeren we onder meer in traineeships en het digitaliseren van onze interne opleidingen, zodat we daarin meer maatwerk en flexibiliteit kunnen bieden. Daarnaast hebben we diverse programma’s voor talentmanagement, waarmee we collega’s opleiden voor keyposities. Het is onze ambitie om de nummer één verhuurder in Europa te worden, maar dan wel op onze manier: een winning team vormen door onze medewerkers het gevoel te geven dat ze deel uitmaken van één grote familie.”

Recente stories