Meer dan een verzekeraar

TVM is een coöperatieve verzekeraar voor logistiek en transport over weg en water. Ook fungeert TVM als een kennis- en adviespartner die haar leden helpt om veiliger en duurzamer te ondernemen. “We staan pal voor onze leden en dat merken we in de hoge klanttevredenheid.”

Meer dan een verzekeraar

TVM is marktleider en autoriteit in transportverzekeringen. “We zijn een pure coöperatie”, zegt CEO Michel Verwoest. “Voor en door onze leden; dat is al zestig jaar ons motto. Als verzekeraar zorgen we er natuurlijk voor dat onze producten en processen kloppen, maar we doen meer. Preventie is van oudsher een belangrijke pijler van TVM. Samen met onze leden proberen we het aantal verkeersslachtoffers structureel te reduceren. We gebruiken bijvoorbeeld data en dashboards om de veiligste wegen te kiezen en schoolroutes te vermijden. Ook adviseren we hoe chauffeurs optimaal gefaciliteerd kunnen worden, zodat ze tijdens hun rit gefocust blijven. Met de jaarlijkse TVM Awards creëren we meer bewustwording rondom veilig rijgedrag – van vrachtwagenchauffeurs, maar ook van andere weggebruikers. Wanneer er onverhoopt toch schade is of andere verzekeringstechnische zaken spelen, lossen wij dit op met oog voor de zaak en de mens.”

‘Mensen maken bij TVM het verschil; wij zijn op elk vlak verbonden met onze leden en sector’

Kennispartner

TVM adviseert haar leden ook op het gebied van duurzaamheid. Verwoest: “De energietransitie leidt tot veel onzekerheid. Vanuit onze expertise publiceren we TVM-greenpapers en organiseren we kennisevents. Afgelopen zomer vond ons zero-emissie-event plaats, waar we samen met ondernemers hebben gekeken naar oplossingen voor de toekomst. Onlangs hebben we ook een zero-emissieverzekering gelanceerd. Ondanks dat er nog weinig data beschikbaar is, gaan we de risico’s hiervan wel dekken. Daarmee steken we bewust onze nek uit, omdat we hopen dat deze verzekering de drempel naar verduurzaming verlaagt.”

Familiecultuur

“Binnen TVM heerst een echte familiecultuur”, zegt Verwoest. “We vormen een hechte club die nauw samenwerkt met onze leden. Je hebt binnen TVM veel mogelijkheden om je als expert én persoon te ontwikkelen. Ook krijg je veel vrijheid om invulling aan je werk te geven. Ons hoofdkantoor staat in Hoogeveen; toch weten we enthousiaste mensen uit het hele land aan ons te binden. Logistiek en transport is een levensader voor Nederland. Ik vind het fantastisch om deze sector met TVM te faciliteren en maatschappelijk relevant werk te leveren.”

Recente stories