Maatschappelijk gedreven

TBI is een specialist in techniek, bouw & ontwikkeling en infrastructuur. Het concern bestaat uit achttien ondernemingen die hun eigen naam voeren, maar wel dezelfde kernwaarden delen: maatschappelijk bewustzijn en ondernemerschap.

Maatschappelijk gedreven

“De ondernemingen binnen TBI hebben veel zelfstandigheid”, zegt Bart van Breukelen, voorzitter Raad van Bestuur. “Als specialist weten ze als geen ander hoe ze hun klanten moeten ontzorgen. We zijn ervan overtuigd dat deze structuur de continuïteit van TBI het best waarborgt. De belangrijkste eis die we stellen, is kwaliteit. Onze merken moeten ernaar streven om toonaangevend te zijn.”

Energietransitie

“We hebben een sterke positie in de energietransitie”, zegt Van Breukelen. “Bij onze ingewikkelde projecten is een multidisciplinaire aanpak noodzakelijk, met de nadruk op technologie. TBI is in staat om de vereiste expertises samen te brengen om innovatieve oplossingen te creëren. Zo heeft een van onze ondernemingen, Voorbij Prefab, een betonmengsel ontwikkeld dat 40% minder CO2-uitstoot oplevert. In 2021 zullen we tweeduizend casco’s met dit groene beton aan onze klanten leveren. Ook verlagen we onze CO2-footprint door houtbouw te stimuleren en circulair te bouwen. We investeren in industrialisatie, zodat we gestandaardiseerde, modulaire concepten kunnen toepassen in woningbouw en in energie-infrastructuur voor netbeheerders. Hiermee zorgen we voor versnelling, een flinke reductie van faalkosten en vangen we het tekort aan vakmensen in onze sectoren op.”

Inspiratie

TBI werkt bij voorkeur aan projecten met maatschappelijke impact, zoals Little C in hartje Rotterdam, een project van ERA Contour en J.P. van Eesteren. “Dit architectonische hoogstandje levert een mix van wonen en zorggerichte functies op, zodat het echt iets bijdraagt aan het welzijn van de stad”, zegt Van Breukelen. “Dat heeft ook zijn weerslag op onze mensen. Het maakt hen trots en inspireert hen om het beste uit hun vakmanschap te halen. Als werkgever stimuleren we onze mensen om zich verder te ontwikkelen. Hiervoor hebben we een eigen opleiding: de ‘TBI acdmy’. Tevens hebben we een eigen studiefonds; momenteel krijgen zo’n 2500 kinderen van medewerkers een studietoelage in de vorm van een gift. Ook werken we hard aan inclusiviteit. Ik ben ervan overtuigd dat teams nog beter functioneren als ze divers zijn.”

Maatschappelijk gedreven

Recente stories