Levenslessen op het basketbalveld

GX Software ondersteunt organisaties met digital services en software. 3X3 Unites helpt jongeren op weg door middel van sport. Ze vonden elkaar in een gemeenschappelijk doel: een speelveld creëren voor grensverleggende ambities. Nu werken ze samen aan een succesvolle community.

Levenslessen op het basketbalveld

3X3 Unites is een non-profitstart-up voor jonge mensen die hun dromen willen najagen. Met 3×3 basketbal als middel willen zij een positieve impact maken op hun levens en daarmee op de wereld om hen heen. Door jongeren te ‘empoweren’ om eigenaar te worden van hun succes, hopen ze de kansenongelijkheid in wijken te verkleinen en diversiteit op de arbeidsmarkt te maximaliseren. GX is al langere tijd partner van 3X3 Unites. Zo werd door de gemeente Nijmegen een court geopend in samenwerking met 3X3 Unites en op steenworp afstand van GX.

‘In cocreatie maken

we een mooie vertaalslag

van maatschappelijke thema’s

naar de markt’

“We zijn gegrepen door hun ambities”, beaamt Willem Rossieau, CEO van GX. “Zij weten jongeren te inspireren door het organiseren van 3×3-basketbal-leadershipprogramma’s. De deelnemers, 3X3 Leaders, leren zichzelf op het veld belangrijke vaardigheden aan, zoals samenwerken, coachen, kritiek accepteren en verantwoordelijkheid nemen. Wat ze bij 3X3 Unites offline heel goed kunnen – mensen verbinden – willen ze ook online heel goed doen. En daar deed zich een kans voor om onze samenwerking verder te verdiepen. We bouwen een contentplatform waarop de leden van de community verhalen met elkaar gaan delen.”

Talentontwikkeling
Toen 3X3 Unites en GX elkaar leerden kennen, was er direct een klik op wederzijdse ambities. Mark Schuurman, samen met Jesper Jobse founder van 3X3 Unites: “GX werkt met heel andere partners, maar toonde zich geïnteresseerd in ons werk. Vanaf het begin denken ze flexibel met ons mee.”

Willem Rossieau knikt: “Wij zijn niet alleen professionals met kennis van marketingsoftware; we willen ook impact maken. Vanuit onze ervaring met sportmerken bewegen we ons nu ook in het sociaal-maatschappelijk domein en hopen we bij te dragen aan de talentontwikkeling van jonge mensen.”

Cocreatie
Voor www.3x3unites.com heeft GX nieuwe informatiearchitectuur ontwikkeld als basis voor een betere digitale ervaring. Rossieau: “Ons projectteam wisselt op een heel organische manier ideeën uit met de leaders van 3X3 Unites. In cocreatie maken we een mooie vertaalslag van maatschappelijke thema’s naar de markt.”

Jesper Jobse vult aan: “Deze grootste urban teamsport van de wereld brengt mensen tot elkaar. Onze community is enorm engaged en draagt de levenslessen van de straat uit naar de wereldtop.”

Recente stories