Leiders in trainingen

Als een van de grootste trainingsbureaus van Nederland weet Boertien Vergouwen Overduin (BVO) dat het succes van organisaties in een steeds veranderende wereld mede wordt bepaald door lerende medewerkers. “Onze rol is om mensen in beweging te krijgen naar een leven lang ontwikkelen.”

Leiders in trainingen

“We zijn een ervaren trainingsbureau met een resultaatgerichte grondslag, zodat de trainingen blijvend rendement opleveren. Innovatie omarmen we hierbij. Vandaar onze hoge notering in het onderzoek op de verschillende onderdelen. Op de arbeidsmarkt zijn diverse ontwikkelingen gaande. In veel sectoren zie je banen verdwijnen en het gebruik van ICT aanzienlijk toenemen; in de zorg en technische sectoren veranderen en verdwijnen banen om op een andere manier weer ingevuld te worden, met grote demografische en technologische veranderingen als voornaamste oorzaak. Kennis en vaardigheden zijn vandaag de dag minder lang houdbaar”, aldus Sven Tump, directeur BVO.

‘Continue verandering vraagt om een growth mindset voor wendbaarheid van organisaties’

Growth mindset

“Deze tijden zijn spannend, maar bieden ook kansen. Wij helpen onze klanten om deze kansen te grijpen, als onderdeel van onze klantgerichtheid. We zien namelijk dat deelnemers het nog niet zo makkelijk vinden om de regie te pakken. Uit onderzoek blijkt dat we de neiging hebben om tegen onszelf te zeggen: ‘De nieuwe uitdaging aangaan? Dat lukt mij toch niet.’ We handelen vanuit een fixed mindset.”

Hij vervolgt: “De kunst is om meer en bewust te handelen vanuit een growth mindset (GM). Uit onderzoek blijkt namelijk ook dat mensen die vanuit een GM handelen ervan overtuigd zijn dat ze hun capaciteiten iedere dag weer kunnen ontwikkelen. En eerder geneigd zijn om te leren. Dit betekent dat zij meer en sneller leren van hun ervaringen, meer uit zichzelf weten te halen en dus eerder de kansen grijpen. Op basis van het concept GM van Carol Dweck hebben we daarom trainingsprogramma’s ontwikkeld waarin we onze deelnemers leren om bewust te handelen vanuit een growth mindset.”

Toekomst van trainingen

Tump besluit: “Trainen zal in de toekomst individualistischer worden. Of in trainersjargon: nog meer blended. Voor BVO betekent dit dat verschillende leerinterventies en methoden worden gecombineerd. Afgestemd op de doelgroep en deelnemer; offline én online. Wij geloven daarbij dus ook nog in trainingsbijeenkomsten; professionals houden behoefte aan uitwisselen, de netwerkfunctie, elkaar ontmoeten en van elkaar leren.”

Wij geloven in het ontwikkelen van vaardigheden

Recente stories