Kantooromgeving bepaalt mede succes bedrijf

Al twee jaar op rij was GZ OfficeXperience de nummer 1 in de MT/Sprout-ranglijst voor kantoorinrichters. Volgens directeur Wout van Laar dankzij een combinatie van Zaanse nuchterheid en het streven naar een optimaal kantoordesign voor elk budget.

Kantooromgeving bepaalt mede succes bedrijf

Van een traditionele, ‘tikje ondeugende’ kantoorinrichter tot volledige ontzorging, inclusief ‘pay per use’-optie. Dat is de ontwikkeling van het Zaanse GZ OfficeXperience tussen 1987 en nu. Wout van Laar: “Zeker vóór corona was het adagium van veel werkgevers: je komt naar kantoor om te werken. Ook toen al was óns adagium: een passende oplossing voor activiteitgericht werken. Wij helpen klanten om succesvol te zijn door een volledige kantooromgeving te faciliteren, tegen elk budget.”

‘Een passende en inspirerende inrichting maakt medewerkers productiever’

Clubhuisachtige werkomgeving
Sinds corona is de terugkeer naar kantoor niet vanzelfsprekend. Dit maakt het des te belangrijker om de traditionele kantoortuin te vervangen door een activiteitgerichte, clubhuisachtige omgeving. “Een werkomgeving toegespitst op de diverse activiteiten: een brainstormsessie, een Teams-meeting of werken in een team, geconcentreerd werken, maar ook ontspannen tussendoor.”
Zeker de jongere generatie wil minder werken en het liefst op afstand. Als werkgever moet je er met je kantooromgeving op inspelen om dat jonge talent binnen te halen, meent Van Laar. “Een passende en inspirerende inrichting maakt medewerkers bovendien productiever en beperkt ziekteverzuim.” Daarnaast moet het bedrijfs-DNA direct tot uiting komen in de werkomgeving: wat voor soort bedrijf het is, wat voor soort mensen er werken, welke klanten ze hebben.

Transformatie ondersteunen
“Om die transformatie te ondersteunen, werken we bij opdrachtgevers steeds meer samen met disciplines zoals hr en IT. Vijf jaar geleden had je nog gescheiden werelden. Hr kocht bureaustoelen, IT de soft- en hardware. Maar de arbotechnisch verantwoorde digitale werkplek is integraal onderdeel geworden van de werkomgeving: op kantoor, thuis én onderweg.”
GZ OfficeXperience kent dan ook een groeiend aantal kantoor- en IT-partners om die volledige kantooromgeving te bieden – zoals een door Microsoft goedgekeurde Microsoft Teams Room – en doet overnames om expertise in huis te halen. Zoals Woonstudio Boon, specialist in vloerafwerking, raamdecoratie en signing.

Pay per use
Werkgevers hoeven zelfs niet meer te investeren. Van Laar: “We bieden een ‘pay per use’-optie aan. Een vast bedrag per maand, veel flexibiliteit, tijdloze garantie en onderhoud, zonder iets op de financiële balans. We zijn een complete ‘turn key’-inrichter geworden. Waar het voor de aannemer ophoudt, begint het voor ons.”

Recente stories