IT en business schuiven naar elkaar

IT en business schuiven naar elkaar

Het Kadaster is een innovatief bedrijf in transitie naar een datagedreven organisatie. Met als ambitie voor de toekomst: een digitaal platform voor de geosector waar iedereen gebruik van kan maken.

“IT en business schuiven meer in én naar elkaar”, aldus Jaco van Goudswaard, Directeur Informatietechnologie, en Alf Overmars, Directeur Organisatie en HRM. Het Kadaster registreert vastgoed- en geografische informatie en stelt deze data beschikbaar. Ook is het belangrijk om de betekenis van die data te kennen. Het Kadaster biedt maatwerk en advies, ook internationaal. Van Goudswaard: “Met onze data kun je fantastische dingen doen, zeker wanneer je die combineert met data van anderen. Het geeft beleidsmakers en besluitvormers inzicht en draagt bij aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. Omdat geodata niet stopt bij de grens is een wereldwijde data-infrastructuur essentieel.”

Expertkennis is bij ons altijd welkom

Overmars: “We willen waarde toevoegen. De markt en technologie veranderen in een dusdanig tempo; daar willen we klaar voor zijn. Zo kijken we naar artificial intelligence, robotica, blockchain, sensortechnologie en data science. Expertkennis is continu nodig. Onze professionals ondersteunen we met allerlei programma’s en opleidingen.”

Innovation en Meeting-hub

Goudswaard vervolgt: “De integratie met de business zie je terug in de manier waarop we werken. We hebben 47 scrumteams die software ontwikkelen en beheren.

Als platform voor de geosector willen we een centrale rol spelen in een groter ecosysteem. We nodigen daarbij graag onze partners uit in een innovatieve en inspirerende omgeving. Momenteel verbouwen we ons IT-gebouw tot een Innovation en Meeting-hub. Voor ons is dat dé plek om samen aan innovatie te werken, waarbij de juiste energie ontstaat. We zijn er trots op! Het is écht leuk hier.”
Overmars: “Je kunt wel expert zijn in je vak; je doet het altijd samen met de ander. De prijs van Beste Werkgever wordt daarom zo door ons gewaardeerd: onze medewerkers omschrijven hun eigen managers en collega’s als inspirerend. De Innovation Friday’s en de hackathons die we organiseren zijn hier voorbeelden van.”

IT 3.0

Van Goudswaard: “We willen in de toekomst naar een datasolutions-hub in het kader van IT 3.0. Aan het inwinnen, verwerken en beschikbaar stellen van data willen we graag ‘analyseren’ toevoegen, en evolueren naar dé expert in het GEO-domein door onze combinatie van domeinkennis en innovatieve IT. De juiste expertkennis is bij ons altijd welkom.”