Investeren in ontwikkeling

Het Maastricht UMC+ is trots op zijn betrokken en bevlogen medewerkers. Het personeelsbeleid is gericht op het ‘fit’ hebben en houden van medewerkers, zodat ze kunnen excelleren in hun werk. MUMC+ wordt herkend als beste werkgever in de zorgsector.

Investeren in ontwikkeling

“De erkenning past bij de ambities die wij met ons personeelsbeleid hebben. Dat is sterk gericht op het hebben en houden van een open cultuur waarin medewerkers zich goed voelen én kunnen excelleren in waar ze goed in zijn. Ik geloof sterk in de voorbeeldfunctie die wij als raad van bestuur samen met onze leidinggevenden uitdragen”, zegt Marja van Dieijen-Visser, bestuursvoorzitter Maastricht UMC+. “Zo zet je met elkaar een cultuur neer die je graag ziet.”

Ze vervolgt: “We zijn een universitair ziekenhuis en richten ons op patiëntenzorg, onderzoek en onderwijs en opleiden, met een specifieke focus op gezondheidsbevordering en preventie. Dat doen we met hoogopgeleide, betrokken en gedreven professionals. Bovendien leiden we hier jonge mensen op, wat ook nog eens een voortdurend levendige atmosfeer met zich meebrengt – en het houdt je scherp.”

‘We zijn trots op ons beste werkgeverschap’

Medewerkersonderzoek
Van Dieijen-Visser: “Naast de leergang coachend leiderschap en de vakinhoudelijke opleidingen en trainingen, waarmee we voortdurend investeren in de ontwikkeling van onze mensen,

houden we iedere twee jaar het medewerkersonderzoek. ‘Hoe verbeteren we samen de organisatie?’ is de vraag die we onszelf blijven stellen. Het is belangrijk dat de mensen die het doen goed in hun vel zitten, juist omdat wat wij doen mensenwerk is. En ja, er blijven altijd kansen voor verbetering. Maar we zien dat het programma Operational Excellence die ruimte geeft om te veranderen. Medewerkers zullen zich regelmatig afvragen: ‘Hoe kan ik waar ik mee bezig ben verbeteren?’ We zien onze medewerkers als belangrijk kapitaal. Ons arbobeleid, gericht op preventie, en het sport- en beweegbeleid tonen dit ook.”

Interne mobiliteit
“Er is een enorme diversiteit aan functies en niveaus in onze organisatie. Dat geeft mogelijkheden. Daar waar het mogelijk is bevorderen we de interne mobiliteit. Zo wordt bijvoorbeeld twee derde van de vacatures intern ingevuld. We blijven met elkaar kijken waar de ruimte ligt. Wij willen die veilige en open werkcultuur bieden. Dit vinden we belangrijk en hier blijven we aandacht aan schenken. Maar het is aan de mensen zelf om hun ambitie vorm te geven; zij moeten het doen. Zo investeren we voortdurend in de groei van onze mensen en onze organisatie.”

Wij zijn trots op ons beste werkgeverschap

Wat wij doen is mensenwerk

  • MT500 - 2018
  • Fidessa Docters van Leeuwen
  • Sebastiaan Westerweel

Recente stories