Intelligent transformeren

Lenovo is de grootste computing-hardwareleverancier ter wereld. Het toonaangevende bedrijf onderscheidt zich door als enige producent end-to-endoplossingen te leveren: van datacenter tot werkplek en mobiele oplossingen. “Onze TruScale-propositie maakt klanten meer flexibel.”

Intelligent transformeren

Lenovo heeft als missie om iedereen slimmere technologie te bieden. “Consumenten, maar ook zzp’ers, de publieke sector en multinationals”, zegt Executive Director Benelux Maarten Guijt. “Lenovo heeft hiervoor een langetermijnstrategie opgesteld die gebouwd is op de pijlers Smart IoT, Smart Infrastructure en Smart Verticals. De eerste twee pijlers voorzien in hardware en services die apparaten intelligenter maken, zowel devices van onszelf als van derde partijen. Een mooi voorbeeld is de door ons gebouwde Snellius: Nederlands nieuwe supercomputer die recent door Hare Majesteit koningin Máxima is geopend en veertien biljard berekeningen per seconde maakt. Met onze Smart Verticals-propositie leveren we per sector maatwerk door onze branchekennis te verweven met onze oplossingen.”

‘Onze CO2-compensatieregeling is officieel door DEKRA gevalideerd’

TruScale

Medio 2021 lanceerde Lenovo TruScale. “Deze strategie brengt al onze services onder één paraplu: van mobiel tot de cloud”, zegt Guijt. “Voor organisaties betekent dit een vereenvoudiging en optimalisatie van hun IT-landschap, van hardware en licenties tot support, security en management. Een ander voordeel is dat TruScale hen flexibeler maakt indien ze hun datacenters of werkplekken willen op- of afschalen. Dit vergroot de wendbaarheid en concurrentiekracht van onze klanten.”

CO2-compensatie

Lenovo heeft een uitgebreid trackrecord op het gebied van duurzaamheid. “In 2010 spraken we de doelstelling uit om onze CO2-emissie na tien jaar met 40% te reduceren; dat werd 92%”, zegt Guijt. “Voor 2030 wil Lenovo zijn uitstoot met 50% reduceren. Onze plannen zijn goedgekeurd door het Science Based Targets initiative (SBTi). In 2021 hebben we wereldwijd ons CO2-compensatieprogramma uitgerold. Als eerste in de IT-industrie maken we voor ieder apparaat de ecologische footprint transparant: van productie en transport tot het stroomverbruik en de gemiddelde levensduur. Eindgebruikers kunnen deze footprint volledig compenseren door geld te doneren aan duurzaamheidsprojecten van onder andere de VN. Dit compensatieprogramma heeft recent een validatiecertificaat van het gerenommeerde Duitse DEKRA ontvangen.”

Recente stories