Innovatieve SAP-oplossingen van FIT Consulting

FIT Consulting verzorgt eenvoudig te implementeren toepassingen in relatie tot SAPgerelateerde bedrijfsprocessen. Met een innovatieve aanpak garandeert het bedrijf kwalitatief duurzame oplossingen. Deze realiseren mobiliteit en milieubesparing, versoepelen de relaties van de klant met diens businesspartners en zijn op diverse gebieden toepasbaar.

Integratieprojecten met SAP hebben de reputatie dat ze alleen met veel tijd, geld en extra hardware op te lossen zijn. Ten onrechte, zo bewijst FIT Consulting. “Wij zijn als een van de weinige SAP-specialisten in staat om juist buiten deze software om oplossingen te bedenken”, stelt CEO Recep Bakirci. “Het denken in één technologie is echt voorbij. De huidige markt vraagt om flexibiliteit. Behalve over SAP-consultants beschikken we dan ook over brede technologiekennis, zoals Java en Microsoft. Door onze professionals te stimuleren kennis met elkaar uit te wisselen, krijg je een creatieve synergie. Onze innovatieve kracht wordt bovendien versterkt doordat de R&D gedeeltelijk in ons zusterbedrijf in Istanbul plaatsvindt. De meeste Turkse multinationals kennen niet de belemmeringen van een legacy-systeem, dus kan nieuwe software daar meteen toegepast worden. Zo beschikken we over heel wat bewezen oplossingen. Door deze toepassingen in demo’s te verwerken, laten we al in het salestraject zien dat die software met minimale aanpassingen snel te implementeren is.” Volgens Sales Manager Maarten Klein Haneveld biedt de locatie in Istanbul daarnaast de ideale vorm van nearshoring. “Op slechts één uur tijdsverschil geldt nog steeds een stevig prijsvoordeel in vergelijking met veruit de meeste andere Europese landen”, legt hij uit. “Bovendien willen onze hoogopgeleide IT’ers zich graag met de rest van de wereld meten. Ze zijn bereid buiten de gangbare kantooruren een stapje extra te zetten om zich te onderscheiden. In onze Nederlandse vestiging werken veel Nederlanders met roots in Turkije, dus is er geen enkel communicatie- of cultuurprobleem. Daarnaast geldt: afspraak is afspraak. Onze mensen houden zich aan deadlines en trekken aan de bel als iets niet duidelijk is of als ze een innovatief idee hebben. De werkzaamheden zijn daarom bepaald geen ongeïnspireerd eenrichtingsverkeer.”

Eenvoudige systeemintegratie

Om bedrijfsprocessen en de bijbehorende SAP-inrichting te optimaliseren, werkt FIT Consulting volgens de concepten van service oriented architecture (SOA). Door gebruik te maken van het Netweaver-platform kunnen bijvoorbeeld mobiele apparaten via uniforme koppelingen met SAP geïntegreerd worden. “Onze mobiele oplossing is thin-client”, vertelt Bakirci. “Er staat geen SAP op het apparaat, maar een veel lichter programma met een stabiele prestatie en gebruiksvriendelijke interface. Hierdoor zijn alle denkbare SAP-processen mobiel beschikbaar. En door standaardisatie blijven ze dat ook: bij een nieuwe release van SAP wordt er automatisch een update gestuurd. Uiteraard zijn veiligheid en traceerbaarheid gegarandeerd. Op elke gewenste locatie kun je rapportages of de urenverantwoording van je medewerkers op je PDA doornemen en accorderen. Daarnaast loopt de dataverwerking en synchronisatie geen risico als de verbinding even offline is.” Vanuit het SOA-concept heeft FIT Consulting Nederland met het Turkse zusterbedrijf naast de mobiele oplossing ook een toepassing voor e-invoicing ontwikkeld. Hiermee kunnen klanten het facturatieproces met hun businesspartners optimaliseren. “Waarom papieren rekeningen sturen als de verwerking via een beveiligde internetverbinding veel efficiënter, goedkoper en milieuvriendelijker kan”, noemt Klein Haneveld een aantal voordelen. “Zelfs als je te maken hebt met leveranciers die verschillende softwarepakketten gebruiken, hoeft e-invoicing geen probleem op te leveren. Je ziet regelmatig dat een groot bedrijf zijn bestandsformat oplegt aan alle leveranciers. Daarmee werk je echter niet aan een gezonde en vruchtbare verstandhouding. Als alternatief kunnen wij een platform realiseren waarbij leveranciers hun eigen systeem blijven gebruiken en wij hun bestanden aan de SAP-kant voor de klant leesbaar maken. Dat werkt voor alle partijen efficiënt. Bovendien draagt het voor onze klant bij aan een prettige samenwerking met zijn businesspartners.”

Transparante consultancy

FIT Consulting streeft de ontwikkeling van zo generiek mogelijke koppelingen tussen systemen na, zodat de software herbruikbaar is bij andere bedrijven met SAP. Het is een filosofie die de deur naar een soort opensourcegedachte binnen consultancy openzet. “Binnen onze branche is het gebruikelijk bij iedere klant opnieuw het wiel uit te vinden”, licht Klein Haneveld toe. “Maar een bedrijf betaalt dan wel extra voor een toepassing die feitelijk al voorhanden is. Bovendien duurt het langer voordat de software geïmplementeerd is, waardoor je als ondernemer concurrentievoordeel misloopt. Wij onderscheiden ons dan ook door geen SAP-consultants te detacheren, maar door bewezen oplossingen te implementeren. Zo hebben we bijvoorbeeld de standaard-SAP-transacties voor een volledige goederenstroom ontwikkeld. Deze oplossing hoeft alleen nog maar getuned te worden aan de specifieke omgeving en behoeften van een nieuwe klant.” FIT Consulting is niet alleen actief op de Turkse en Nederlandse markt. Momenteel verzorgt het bedrijf projecten in landen als Marokko, Oekraïne en Saudi-Arabië. “We staan niet alleen open voor verschillende programmeertalen, maar ook voor verschillende culturen”, verklaart Bakirci. “Binnen ons bedrijf werken vele nationaliteiten. Dan moet je wel naar elkaar luisteren om verder te kunnen komen. We passen die haast kosmopolitische houding ook automatisch toe bij onze klanten. Alleen door sensitief te zijn voor verschillende bedrijfsculturen, kunnen we gezamenlijk naar de best werkende oplossing zoeken.”

Innovatieve SAP-oplossingen van FIT Consulting

Recente stories