Innovatieve cultuur voor experts

In de enorme dynamiek op de arbeidsmarkt weet EY wél jonge experts aan zich te binden. Veel professionals zetten de eerste stap van hun carrière bij het accountants- en advieskantoor. Mede dankzij de hoge kwaliteit én de drang naar innovatie.

Innovatieve cultuur voor experts

Coen Boogaart, voorzitter raad van bestuur EY Nederland, en Jeroen Davidson, voorzitter van EY Belastingadviseurs, werken zo’n dertig jaar voor de dienstverlenende organisatie. “Het is enorm uitdagend om bij EY te werken; elke paar jaar in een nieuwe rol of functie”, begint Boogaart. “Onze cultuur is weinig hiërarchisch en sluit daarom goed aan bij de jonge generatie. De gemiddelde leeftijd ligt hier rond de dertig jaar. EY is een aantrekkelijke werkgever omdat je bij ons een goede opleiding krijgt én interessant en afwisselend werk doet.

‘Mensen bepalen het gezicht en de kwaliteit van EY’

Dienstverlening zoals accountancy, transaction support, advisering & fiscaliteit staat midden in de maatschappij. In het advies dat onze jonge experts geven aan onze klanten moeten ze dan ook rekening houden met de veranderende maatschappelijke opvattingen en steeds verder gaande technologische ontwikkelingen. EY dankt de mooie positie in de MT500 niet alleen aan de hoge kwaliteit van het werk dat wij dagelijks leveren aan onze klanten, maar ook aan onze experts, die zichtbaar bijdragen aan en betrokken zijn bij diverse maatschappelijke discussies. Onze belastingcollega’s zijn een goed voorbeeld, van btw tot internationale belastingverdragen.”

Innoveren van binnenuit
Davidson: “Het programma Innovate EY zorgt ervoor dat van binnenuit de organisatie het lanceren van ideeën wordt gestimuleerd. En dat die vervolgens daadwerkelijk in onze organisatie en/of in de markt worden geïmplementeerd. Vernieuwende ideeën krijgen alle ruimte.”

Boogaart: “We hebben een continue focus op innovatie. Door de recente acquisitie van VODW bieden wij onze klanten een digitale totaaloplossing. Van klantbeleving en strategie tot het inrichten van werkprocessen, data-analytics, cybersecurity en compliance met bijvoorbeeld de AVG.”

Wavespace
Boogaart: “Het succesvolle Wavespace is eveneens een EY-initiatief. Het is een wereldwijd netwerk van innovatieve centers waar onze cliënten daadwerkelijk kunnen ervaren hoe technologische innovatie businesstransformaties kan realiseren. Het letterlijk tastbaar maken van onder meer artificial intelligence, robotics proces automation (RPA) en cybersecurity helpt onze cliënten om de uitdagingen en kansen van voortdurende verandering aan te gaan. Onze innovatieve cultuur bewerkstelligt mede dat we voortdurend grote aandacht blijven besteden aan de werving en het behoud van mensen. Het zijn uiteindelijk toch de mensen die het gezicht en de kwaliteit van EY bepalen.”

Innovatie cultuur voor experts

Mensen bepalen het gezicht en de kwaliteit

  • MT500 - 2018
  • Fidessa Docters van Leeuwen
  • Sebastiaan Westerweel

Recente stories