Innovatief bankieren in Nederland

“Wij zijn de grootste internationale bank in Nederland en sterk in het faciliteren van Nederlandse bedrijven bij complexe en grensoverschrijdende vraagstukken”, zegt CEO Kees Hoving van Deutsche Bank. In Nederland is de bank al zo’n honderd jaar actief.

Innovatief bankieren in Nederland

“Als vierde bank in Nederland weten bedrijven die internationaal ondernemen ons te vinden. We hebben er door de overname van een deel van ABN AMRO in 2010 een groot stuk bankieren bijgekregen waarvoor ons internationale netwerk zeer relevant is”, zegt Kees Hoving, CEO Deutsche Bank in Nederland. “Tegelijkertijd zijn we niet té groot en hebben we een platte organisatie met korte lijnen, waardoor we snel kunnen opereren. Wij praten met klanten over internationaal betalingsverkeer, vreemde valuta, leverage finance, commercial real estate finance, corporate finance en handelsfinanciering. En we hebben daarbij ook direct de relevante collega’s aan tafel. Het draait altijd om persoonlijke service. Bij ons heeft elke klant een eigen contactpersoon.”

‘Nederland is een belangrijke groeimarkt voor ons’

Wereldwijd als één team
Hoving: “Onze unieke mix van Nederlandse én internationale roots slaat goed aan. Wij bieden het beste van twee werelden en we werken wereldwijd als één team voor onze klanten. We zijn met honderden bedrijven in gesprek en er melden zich nog steeds nieuwe klanten.

En dat terwijl de bancaire markt in Nederland eigenlijk vrij gevestigd is. Vaak worden wij er als tweede bank bijgehaald voor de internationale elementen, maar we hebben ook klanten voor wie we naar volle tevredenheid de enige bank zijn.”

Vol vertrouwen in Nederland
“We gaan goed in Nederland en we blijven in Nederland. Sterker nog: we willen onze positie op de Nederlandse markt verder uitbouwen. Nederland, handelsland; het is een belangrijke groeimarkt voor ons. De zakelijke markt van tien miljoen en hoger heeft volop profijt van onze dienstverlening. En we innoveren door. Bijvoorbeeld op het gebied van supply chain finance, een van onze grotere mandaten. We bieden het Nederlandse bedrijfsleven innovatieve oplossingen, bijvoorbeeld met de ‘virtual accounts’ voor de payment service providers, die onlinebetaaldiensten aanbieden. Of denk aan het realiseren van incasso’s voor nutsbedrijven. Grote volumes kunnen we nu eenmaal goed aan. Wij zijn technisch sterk. En last but not least: als er een MT500-ranking zou zijn voor het naar de beurs brengen van Nederlandse bedrijven, dan zouden wij daarin zeker ook bovenaan staan.”

Het beste van twee werelden

  • MT500 - 2018
  • Fidessa Docters van Leeuwen
  • Sebastiaan Westerweel

Recente stories