IJzersterk de toekomst tegemoet

In Almelo staat de hoofdvestiging van een wereldberoemde producent van wapeningsproducten, hekwerkpanelen en verzinkt draad. Het succesvolle familiebedrijf verwerkt jaarlijks zo’n 1,2 miljoen ton walsdraad. Werken doen ze bij Van Merksteijn vanuit de menselijke maat.

IJzersterk de toekomst tegemoet

Zonder het te weten, heeft u producten van Van Merksteijn. Wapeningsstaal voor de bouwsector en hekwerkpanelen zijn namelijk de kernactiviteiten van dit ruim 75 jaar oude familiebedrijf. “Iedere bouw waar beton in zit, kan ons product bevatten. Omdat dit commodity’s zijn, is de naam Van Merksteijn relatief onbekend in de consumentenmarkt”, vertelt Kris van Ginderdeuren, Commercieel Directeur. In de industriële sector echter, is Van Merksteijn een gevestigde naam. Deze grootste Europese onafhankelijke verwerker van walsdraad heeft fabrieken in Nederland, België en Frankrijk. Wapeningsstaal vindt zijn weg in Europa en hekwerkpanelen en verzinkt draad wereldwijd.

‘Dat wij een zeer betrokken bestuurder hebben, motiveert mensen een stap extra te doen’

Kansen

De groei van Van Merksteijn komt mede door de energieke eigenaar Peter van Merksteijn, vertegenwoordiger van de tweede generatie. Hij ziet altijd kansen en bewaakt tegelijk de servicegerichte visie, proces- en productkwaliteit, arbeidsomstandigheden, milieueffecten en sfeer van het familiebedrijf. De nieuwste plannen betreffen een nog te bouwen fabriek in de Eemshaven om eigen grondstoffen te produceren.

Arno Westerhof, Operationeel Directeur: “Als onafhankelijke verwerker van walsdraad kopen we grondstoffen elders in. Europa biedt echter niet de benodigde volumes. Importeren van buiten Europa kent problematiek op het gebied van financiering, kwaliteit, logistiek en lead time. De importbeperkende maatregelen door de Europese commissie maken het nog lastiger. Met een eigen fabriek blijven we onafhankelijk.”

Onderscheidend

De positie qua werkgeverschap in de MT500-ranking van 2019 is voor Van Merksteijn een mooie bevestiging. “Peter van Merksteijn zet duidelijk de lijnen uit”, verduidelijkt van Ginderdeuren. “Hij denkt in oplossingen en stapt nooit onverschillig over dingen heen. Dat motiveert mensen om een stap extra te doen.”

Het familiale, de korte lijnen, de platte organisatie en klantgerichtheid: alle succeselementen zijn aanwezig. Ze zorgen voor laag ziekteverzuim en weinig verloop. “Ook naar klanten en transporteurs toe onderscheiden we ons. Vaste contactpersonen weten precies hoe onze klanten het graag hebben, en dat leveren we!”

Recente stories