Topprestaties in een inclusieve werkomgeving

Goed werkgeverschap en oog voor duurzaamheid zijn voor PwC belangrijk, vertelt Olivier van Urk. Zo is er aandacht voor persoonlijke groei en wellbeing van medewerkers. “We bieden een inclusieve werkomgeving, waar iedereen zichzelf kan zijn en het beste uit zichzelf kan halen.”

Topprestaties in een inclusieve werkomgeving

“Bij PwC maken onze mensen het verschil voor onze klanten. Als zij zich niet goed voelen of uit balans zijn, is dat direct te zien in de resultaten richting de klant”, zegt Olivier van Urk, Director Human Capital. “Goed werkgeverschap is daarom heel belangrijk.”

Wellbeing voor topprestaties

“PwC is een dynamische werkomgeving waar we veel verwachten van onze mensen. Zij zetten topprestaties neer voor onze klanten. Dit volhouden kan alleen als er ook tijd en ruimte is voor ontspanning. Daarom ondersteunen wij onze medewerkers in het vinden van balans tussen werk en ontspanning. Zo heeft iedereen een persoonlijk wellbeing-budget dat naar eigen inzicht ingevuld kan worden. De een kiest voor een coach, de ander besteedt het aan sporten of een massage. Het is heel divers, net als onze mensen.”

‘Iedereen heeft een persoonlijk wellbeing-budget om naar eigen inzicht in te vullen’

Een ander voorbeeld is het zorgbudget: iedere medewerker kan tien weken betaald zorg verlenen aan een ouder, partner of kind. “Mantelzorg kan veel stress veroorzaken en hiermee willen we een deel daarvan wegnemen.”

Inclusie

“We dagen onszelf constant uit om voorop te lopen met inclusie. Zo hebben we transitieverlof voor medewerkers die van geslacht veranderen, zodat dit uit de sfeer van ziekmeldingen blijft. Ook komt inclusie tot uiting in equal pay. Salarissen mogen verschillen, maar alleen op basis van objectieve verschillen. We blijven hier bewust onderzoek naar doen om te kijken of er onbewust vooroordelen zijn die we daardoor weg kunnen nemen.”

Duurzaam ondernermerschap

“Ook bij duurzaamheid blijven we vooruitdenken: onze kantoren zijn getransformeerd tot open ruimtes, met bureaus gemaakt van de deuren die overbleven. Die zien er fantastisch uit, compleet met sleutelgaten die het hergebruik onderstrepen.” In het bedrijfsrestaurant helpen camera’s boven afvalbakken ons aan data voor advies tegen voedselverspilling. “De inzet van technologie past bij ons.”

Ook bij mobiliteit zet PwC in op duurzaamheid. “Ons wagenpark is vanaf 2025 volledig elektrisch. Verder kunnen alle medewerkers gebruikmaken van ons mobiliteitsaanbod ‘Mobility as a service’, waarmee ze openbaar vervoer kunnen combineren met bijvoorbeeld een elektrische deelscooter, deelauto of fiets. Medewerkers krijgen via een app advies voor de groenste oplossing. Zo stimuleren we medewerkers om duurzame keuzes te maken.”

Ideale werkomgeving voor topprestaties

Recente stories