Ideale digitale partner

ilionx is een middelgrote IT-dienstverlener die organisaties helpt om meer kansen te creëren en voorop te lopen. Het bedrijf combineert daarbij schaalgrootte én specialistische kennis. Een unieke propositie die ilionx gaat helpen om de komende jaren te blijven groeien.

Ideale digitale partner

ilionx ondersteunt organisaties die snel willen inspelen op marktveranderingen. Volgens CEO Wiebe de Boer neemt de middelgrote IT-dienstverlener daarbij een unieke positie in. “Op de Nederlandse markt zie je enerzijds grote systeemintegrators die traditionele outsourcingstrajecten doen. Anderzijds heb je kleine specialistische partijen die met creatieve oplossingen komen. Wij combineren beide: de executiekracht en schaalgrootte van grote bedrijven met de snelheid en specialistische kennis van nichepartijen. We beschikken over expertise in onder andere cloud, managementconsultancy, softwaredevelopment en security. Op het gebied van business analytics zijn we een van de grootste partijen in Nederland.”

‘Waarde toevoegen aan de BV Nederland’

Verticale markten

ilionx richt zich sterk op verticale markten, onder andere op de zorg en lokale overheid. “Twee branches die een enorme digitalisatieslag maken om betaalbaar en klantvriendelijk te blijven”, zegt De Boer. “Met de acquisitie van ICTZ zetten we bijvoorbeeld voor Chipsoft-ziekenhuizen een mooie propositie neer. Lokale overheden bieden we efficiënte standaardoplossingen vanuit de cloud, maar ook innovaties als remote sensing, waarmee een omgevingsdienst dankzij satellietbeelden zijn werkgebied kan monitoren. Ook financials en organisaties in de grootzakelijke markt hebben we veel te bieden, omdat data ook in hun corebusiness een steeds grotere rol speelt. In partnerverband kunnen we een langdurige relatie aangaan om hen competitief te houden. Dit alles past in onze missie om maatschappelijk relevant te zijn en waarde toe te voegen aan de BV Nederland.”

Werknemers

Ook voor IT’ers is ilionx als werkgever een ideale partner. “Bij ons kun je innoveren met de nieuwste technologieën”, zegt De Boer. “Onze CTO heeft een eigen budget om dit proces aan te jagen. AI of machine learning; daar gaat je hart als IT’er sneller van kloppen! Ook hanteren we het local-for-localprincipe: we hebben vestigingen in verschillende regio’s, zodat onze mensen relatief weinig kilometers maken en dicht bij de klant zitten. Dankzij de ilionx academy ontwikkelen onze talenten zich snel, zeker inhoudelijk, maar ook op sociaal communicatief gebied. De komende tijd gaat ilionx verder groeien om zijn propositie nog meer kracht bij te zetten. Als je samen wilt blijven ontdekken, je grenzen wilt verleggen en het beste uit jezelf wilt halen, maken we graag kennis.”

Recente stories