Hosting zonder zorgen

Amsio is een van de snelst groeiende managed-hostingproviders en heeft zijn succes niet alleen te danken aan vergaande kennis van techniek, maar ook aan kennis van wat bedrijven wensen en nodig hebben. Het is Amsio’s missie om klanten alle zorg over hosting uit handen te nemen.

Ondanks de officiële start in 2011 heeft Amsio toch zo’n vijftien jaar ervaring in managed hosting en virtualisatie. Amsio komt namelijk op natuurlijke wijze voort uit zusterbedrijf Argeweb, dat vooral het midden- en kleinbedrijf als klantenkring heeft. Argeweb ondersteunt het mkb met onder andere webhosting, e-mail en domeinnaamservices. Enterpriseklanten, softwareontwikkelaars en IT-partners vroegen echter om grootschalige serverhosting – een heel andere tak van sport – waarna besloten werd om die activiteiten in een apart bedrijf onder te brengen. Beide bedrijven opereren geheel onafhankelijk van elkaar en benaderen hun respectieve klanten ieder op hun eigen wijze, al kunnen de medewerkers indien nodig wel van elkaars kennis en ervaring gebruikmaken. De twee pijlers van Amsio zijn managed hosting en cloudhosting. “We voorzien bedrijven en partnerorganisaties van een Infrastructure-as-a-Service-platform (IaaS) vanuit onze eigen datacenters”, vertelt Gerben van Leeuwen, directeur en medeoprichter van Argeweb en Amsio. “Samenwerkende partners kunnen cloudservers aanmaken op ons IaaS-platform. Bovendien leveren we een aantal extra services, zodat we onze klanten alle zorg over hosting uit handen nemen. Klanten hoeven niet meer zelf kennis en capaciteit in huis te hebben. Amsio neemt een deel van het operationele beheer over, zodat bedrijven zich kunnen richten op hun kerntaken. Hiermee onderscheiden we ons van andere partijen. Bij ons kun je bijvoorbeeld heel gemakkelijk een cloudserver back-uppen of via een muisklik eenvoudig een nieuwe server aanmaken, waarna wij zorgen voor de correcte licentie bij de desbetreffende softwareleverancier. Uiteraard zijn we ook de geschikte businesspartner als het gaat om de hosting van complexe websites.”

 

Compleet serviceportfolio

Het is de missie van Amsio om bedrijven te ondersteunen op alle gebieden van hosting. De in Maassluis gevestigde onderneming biedt een compleet serviceportfolio aan, waaronder het management van het datacenter, hardware, servers en besturingssystemen, en het beheer van applicaties zoals PHP, MySQL, Microsoft SQL en IIS. Uiteraard hoort ook het onderhoud van de systemen tot de bedrijfsactiviteiten van Amsio. “We opereren zo autonoom mogelijk, zodat we wat betreft dienstverlening precies weten wat wel en wat niet mogelijk is”, benadrukt Van Leeuwen. “Al onze services verlenen we vanuit onze drie eigen gecertificeerde en beveiligde datacenters en via ons eigen IP-netwerk. Op die manier kunnen we een zo hoog mogelijk kwaliteitsniveau waarborgen en maximale flexibiliteit in onze ondersteuning bieden tegen een marktconforme beloning.” Klanten waarderen dat, wat wel blijkt uit de langdurige relaties die Amsio met hen heeft. Ook de flexibiliteit van dienstverlening wordt gewaardeerd. Voor de IaaS-platformservice die Amsio biedt is het niet nodig om langlopende contracten af te sluiten. De onderneming biedt een unieke propositie, die inhoudt dat een bedrijf kan aanmaken wat het wil, bijvoorbeeld een cloudserver, en daarvoor een fee per dag betaalt voor het gebruik. Als de cloudserver na een dag weer wordt verwijderd, betaalt het bedrijf alleen voor die ene dag. “Wij vinden dat Infrastructure as a Service zo behoort te zijn”, vertelt Van Leeuwen. “Je huurt de capaciteit in die je nodig hebt, voor de tijd waarin je die nodig hebt. Het is bijzonder kostenefficiënt, omdat je als bedrijf niet hoeft te investeren in dure systemen.”

‘We leveren een aantal extra services, zodat we onze klanten alle zorg over hosting uit handen nemen’

 

Duidelijke afspraken

Managed hosting is de juiste keuze voor bedrijven en organisaties die de garantie willen dat hun website en onlinetoepassingen zonder downtime werken en 24/7 worden onderhouden. Naast managed hosting levert Amsio ook de hosting van private clouds, wat een ideale oplossing is voor organisaties die al licenties in huis hebben, maar die niet op een gedeeld platform kunnen huisvesten. Amsio kent zijn opdrachtgevers en hun doelgroepen, en beseft als geen ander dat vergaande expertise nodig is om de behoeften van opdrachtgevers op correcte wijze in te vullen. Kennis van de werkprocessen, de bestaande situatie en een juiste inschatting van toekomstige behoeften bij opdrachtgevers is noodzakelijk om een goed advies te kunnen geven. “Om die reden maken we altijd duidelijke afspraken over performance, beschikbaarheid, responstijden en helpdeskondersteuning van de door ons gehoste infrastructuur en applicaties”, zegt Van Leeuwen. “En deze afspraken leggen we vast in een transparant Service Level Agreement (SLA), zodat zowel onze klanten als onze medewerkers precies weten waar ze op kunnen en mogen rekenen. We evalueren het SLA ook geregeld om te zien of dit nog steeds past bij de bestaande situatie en of het voldoet aan de verwachtingen of eventueel veranderde behoeften.” Met deze manier van werken kan Amsio de afspraken over performance en beschikbaarheid in het Service Level Agreement nakomen.

Hosting zonder zorgen

Recente stories