Hogere intelligentie

Huawei is een toonaangevende wereldwijde leverancier van infrastructuur voor informatie- en communicatietechnologie (ICT) en slimme apparaten. De innovatie van Huawei focust op de behoeften van de consument. “Wij creëren waarde voor onze klanten.”

Hogere intelligentie

“Mensen kennen ons waarschijnlijk vooral van onze smartphone (en onze telecomapparatuur), maar we doen veel meer. Met geïntegreerde oplossingen in vier sleuteldomeinen – telecomnetwerken, IT, slimme apparaten en clouddiensten – streeft Huawei ernaar om digitale oplossingen naar elke persoon, woning en organisatie te brengen voor een volledig verbonden, intelligente wereld”, zegt Steven Cai, CEO Huawei. “Dit is onze missie; al sinds 1987. Met meer dan 180.000 werknemers zijn we actief in zo’n 170 landen en regio’s.” Het bedrijf is volledig eigendom van zijn werknemers. Huawei Consumer Business Group is een van de drie businessgroepen van Huawei. De groep, na Samsung de tweede grootste smartphonefabrikant ter wereld, richt zich op smartphones, pc’s en tablets, wearables, mobiele breedbandapparaten, gezinsapparaten en clouddiensten. “We willen de nieuwste technologieën leveren aan consumenten en het geluk van technische vooruitgang delen met zoveel mogelijk mensen over de hele wereld.”

‘Het geluk van technische vooruitgang delen met mensen over de hele wereld’

Hoogbegaafd

Cai vervolgt: “De digitale era is een genereus tijdperk. Onze focus ligt op de continue investering in technische ontwikkelingen. Deze strategie is een afspiegeling van onze kernwaarden: de klant centraal stellen, toewijding, volharding en groeien door reflectie. Je ziet het terug in de cijfers. 12 tot 15% van de omzet investeren we in R&D; tegenwoordig gaat daarvan een groot deel naar AI (artificial intelligence) Industry Development. Steeds leveren we innovatie die de digitale transformatie in alle industrieën voortstuwt, die economische groei realiseert voor een hoogwaardige kwaliteit van leven. Onze smartphones met innovatieve camera’s worden gedreven door AI, kunstmatige intelligentie. AI is dan ook een terrein waar we veel aandacht aan schenken. We hebben een platform op dit gebied ontwikkeld waarbij AI ingebakken zit in Huawei’s systemen, applicaties, producten en mobiele telefoons. Zodat alle apparaten van de consumenten – wereldwijd – hiervan mee kunnen profiteren, bij voorkeur in open systemen.”

Veiligheid gegarandeerd

Cai besluit: “Als wereldwijde organisatie zetten we ons in om zowel de integriteit als de veiligheid van de netwerken te garanderen. Wij vinden dat vertrouwen zo belangrijk, dat de internationale standaard van veiligheid vooropstaat. We doen dit in samenwerking met andere wereldwijde organisaties en gaan zo de uitdaging aan om een veilige cybertoekomst voor ons allemaal te realiseren.”

Recente stories