‘Hier werken is dynamischer dan ik dacht’

Het onderwijs en onderzoek van de TU Delft staan zeer hoog aangeschreven. Studenten en wetenschappers voelen zich er thuis, waardoor ze kunnen excelleren. Duizenden facilitaire medewerkers in heel diverse functies dragen bij aan het succes. Maar de universiteit zoekt er méér.

‘Hier werken is dynamischer dan ik dacht’

Onlangs is de TU Delft, die gewend is om hoog te scoren op wetenschappelijke ranglijsten, tot een hoge positie doorgedrongen van de MT500-ranking. Om topprestaties te blijven leveren én te groeien zoekt de Technische Universiteit Delft permanent naar ondersteunend, niet-wetenschappelijk personeel. Met studentenhuisvesting, faciliteiten voor cultuur en sport, eigen winkels en horeca op de campus is de TU een samenleving in het klein. Zo’n 1500 professionals werken bij de centrale directies om onderzoek en onderwijs soepel te laten draaien.

Studentenzaken

“Mensen hebben er echt voor gekozen om hier te werken. Vaak zijn het oud-studenten die terugkeren omdat ze willen bijdragen aan deze universiteit. Dat maakt dat de cultuur heel bevlogen is; mensen zijn gepassioneerd. Dat is heel stimulerend”, verklaart Sacha Kroonenberg, sinds ruim twee jaar directeur Education & Student Affairs. Zes jaar geleden heeft zij de switch gemaakt van de private sector naar de publieke, op zoek naar werk dat meer zingeving bood.

“Het was voor mij echt een verrassing dat het werk hier zo divers is en dat er zulke leuke dingen gebeuren. Als je hier door de gangen loopt, zie je studenten die met robots in de weer zijn. En het is heel prettig dat de afnemers van je dienstverlening hier gewoon rondlopen. Je kunt ze direct benaderen. Dat is een heel andere dynamiek dan in het bedrijfsleven.”

‘De afnemers van je dienstverlening lopen hier gewoon rond’

Recruitment

Niet alleen bij Sacha’s onderdeel Education & Student Affairs zoeken ze zeer regelmatig nieuwe mensen met uiteenlopende expertise. Ook bij andere onderdelen, zoals Finance, ICT, Human Resources en Campus Real Estate zoeken ze altijd nieuwe collega’s. “Vacatures in mijn eigen directie lopen al uiteen van mensen in de administratieve organisatie of informatiemanagement tot docenttrainers en studentpsychologen – het welzijn van studenten heeft een hoge prioriteit.”

Bij de TU Delft is ‘Challenge, Change, Impact!’ het devies. Werk doen met betekenis, dat bijdraagt aan een betere maatschappij. Wie wil dat niet?

Kijk op https://www.tudelft.nl/over-tu-delft/werken-bij-tu-delft voor meer informatie.

Hier werken is dynamischer dan ik dacht

Recente stories