‘Het ecosysteem van diensten is wat telt in de toekomst!’

Sinds medio september opereert migratiespecialist Migration Match als zelfstandige werkmaatschappij van fullservicedienstverlener Conclusion uit Utrecht. Met de overname ziet Conclusion vooral grote synergievoordelen op het gebied van grootschalige migraties van ICT-infrastructuren.

Conclusion is een onafhankelijke zakelijke dienstverlener van Nederlandse bodem. Het is actief in vier disciplines: human capital, communication, organisation en technology. In totaal telt het concern ruim 1400 medewerkers. Kennis en kunde zijn verdeeld over dertig zelfstandige werkmaatschappijen, die actief zijn in de marktsegmenten industry, transport, finance, sociale zekerheid en zorg, overheid en non-profit. Een van de werkmaatschappijen is Conclusion Future Infrastructure Technologies (FIT), dat de ICT-diensten Consultancy & Projects, Managed Services, Cloud Computing en Staffing in haar portfolio heeft. Het onlangs overgenomen Migration Match, specialist in grootschalige migraties dankzij zijn gepatenteerde M3©-methode, werkt nauw samen met Conclusion FIT.

Murat Kiran, concerndirecteur en Chief Technology Officer van Conclusion: “Wij zijn een onderneming met een hart; een eigenwijs hart. Je kunt ons zien als een dapper dorpje dat het anders doet dan de big four op het gebied van ICT-dienstverlening. Ons credo luidt dan ook: ‘dienen, bedienen en dan pas verdienen!’ Vanuit Conclusion willen we niet zozeer groter groeien, maar juist doorgroeien tot een nog completer geheel. We kunnen onze opdrachtgevers in alle IT-behoeften voorzien, maar gaan verder: wij bieden het complete ecosysteem aan diensten, waarmee elke organisatie in evenwicht kan komen en blijven. Dit ecosysteem van diensten telt in de toekomst! Wij complementeren dit ecosysteem met human capital, communication en organisation. Ook op deze expertisegebieden zijn onze kennis en kunde van topkwaliteit. Daarin zijn we altijd op zoek naar specialisten die ons verder kunnen aanvullen en versterken. Wij zoeken daarbij de beste partijen in de markt, zoals Migration Match. Wij zijn daarmee uniek in Nederland; er is niet één serieus alternatief voor ons als fullservicedienstverlener. Wij dagen dan ook graag de markt uit en zetten een nieuwe standaard voor de concurrentie: het is niet meer alleen ICT wat de klok slaat. Dat besef is van essentieel belang voor bedrijven die jarenlang door een barre IT-woestijn hebben gelopen en constant fata morgana’s hebben meegemaakt.”

Jeroen Wijnen, directeur Migration Match: “Migration Match staat voor een succesvolle migratie met de juiste kwaliteit. Zeer recent heeft de toepassing van onze M3©-methode borg gestaan voor 12.000 gemigreerde werkplekken naar Windows 7. Vorig jaar stelden we onszelf de vraag of we autonoom verder moesten groeien of juist als onderdeel van een groter bedrijf dat de aanvullende diensten kon leveren. Wij kwamen tot dezelfde conclusie als Murat: er is maar één partij in Nederland die ons op deze manier kan versterken, en dat is Conclusion. We voelen ons dan ook meer dan thuis in een ecosysteem waar topkwaliteit vooropstaat.”

‘De expertise van Migration Match sluit perfect aan op de ICT-portfolio van Conclusion’

Internationale IT-standaard

Conclusion zag in Migration Match de perfecte partner, om beter en vooral sneller in de behoeften van zijn grotere klanten te voorzien waar het gaat om complexe IT-migraties. “Daar zijn drie belangrijke redenen voor”, vertelt Kiran. “Ten eerste vult Migration Match ons aanbod aan. Het bedrijf voelt feilloos aan wat een grootschalig migratieproject inhoudt. Ten tweede heeft Migration Match met M3© een methode en bijbehorende tools die zich in de praktijk hebben bewezen en – niet onbelangrijk – direct voor trajecten ingezet kunnen worden. Tel daar nog bij op de jarenlange ervaring met grootschalige migratieprojecten; ze zijn bekend in de wereld van complexe migraties. Doorslaggevend was echter ons vertrouwen in hun kunnen en de match met onze bedrijfscultuur. Door de best practices van Conclusion te combineren met de expertise van Migration Match kunnen we een nieuwe internationale standaard stellen op het gebied van ICT-migraties. De expertise van Migration Match haakt perfect in op de vraagstukken van onze opdrachtgevers, omdat ze de bestaande diensten van Conclusion aanvult. Daarmee is iets ontstaan wat uniek is op de globale markt. We zijn er trots op dat dit uit zo’n klein land voorkomt. Nederland is klein, maar denkt groot.”

Maatschappelijk verantwoord

Dat de totale dienstverlening van Conclusion in Nederland plaatsvindt, ziet Kiran als een andere onderscheidende factor van Conclusion. “De big four ICT-spelers zijn ingericht op verdienen en kosten besparen door diensten te offshoren. Hierdoor verdwijnen werkgelegenheid en omzet uit Nederland. Wij geloven daarnaast in persoonlijke aandacht en aanwezigheid in plaats van enkel een verkoopkantoor te hebben. Onze aanpak kun je zien als de ultieme vorm van mvo. Doordat bij Conclusion alle diensten vanuit Nederland worden uitgevoerd, blijven de werkgelegenheid en baten in Nederland. Zo voegt Conclusion waarde toe aan de Nederlandse economie. Overheden besteden steeds meer internationaal hun diensten uit, terwijl er in eigen land steeds meer mensen in de schuldhulpverlening terechtkomen. Dat zien we van dichtbij. Onze werkmaatschappij PLANgroep heeft bijvoorbeeld al vijfentwintig jaar ervaring in de schuldhulpverlening. Daarnaast helpen we in landen waar dat nodig is. Momenteel hebben we twaalf mvo-projecten in binnen- en buitenland lopen. Daar helpen we individuen en organisaties zich te ontwikkelen en stimuleren we ondernemerschap. Dat bouwen we steeds verder uit, bijvoorbeeld door onze computercapaciteit beschikbaar te maken voor scholen in de derde wereld.”

‘Het ecosysteem van diensten is wat telt in de toekomst!’

Recente stories