Het best gewaardeerde ICT-bedrijf

CGI is gespecialiseerd in ICT-services en IT-consulting. Het Canadese familiebedrijf is in 1976 opgericht en is met 90.000 medewerkers actief in meer dan 40 landen. “We willen het beste voor klanten, maar ook voor medewerkers en aandeelhouders.”

Het best gewaardeerde ICT-bedrijf

Dirk de Groot is sinds 2022 lid van het wereldwijde directieteam van CGI en is hierin verantwoordelijk voor de Europese markt. “Per klantvraag stellen we een team samen waarin we onze ICT- en domeinkennis combineren om tot de beste oplossing te komen”, zegt De Groot. “Als multinational beschikken we hierbij over de best denkbare expertise, standaardoplossingen en near- en offshore mogelijkheden. Die wereldwijde kennis en kunde vertalen we naar de behoefte van onze lokale klanten en leveren we direct via toegewijde klantteams. Zo garanderen we dat projecten snel, overzichtelijk en met de hoogste kwaliteit worden gerealiseerd. Uit onafhankelijke onderzoeken blijkt dat we binnen onze sector de hoogste klanttevredenheid in Nederland bereiken.”

‘We werken aan de ontwikkeling van Galileo,

de Europese versie van gps’

Hechte expertteams
Volgens De Groot wordt CGI’s werkwijze ook door werknemers gewaardeerd. “Je werkt in teams van zo’n vijftien mensen, zodat je al snel een hechte band met elkaar opbouwt. Omdat iedere medewerker ook aandeelhouder is van CGI, wordt deze betrokkenheid extra versterkt. Onze teams worden niet geleid door een manager, maar door een expert. Iemand die naast je werkt, inhoudelijk sterk is en dus precies weet wat er moet gebeuren. Tevens raadpleeg je wereldwijd CGI-collega’s die tot de top van hun vakgebied behoren. Dit biedt een unieke omgeving om snel en veel te leren en meteen in de praktijk toe te passen. Binnen onze sector hebben we het laagste verloop. We scoren bovengemiddeld hoog op werknemerstevredenheid en goed werkgeverschap.”

Innovatie
CGI werkt wereldwijd voor organisaties die stappen zetten in hun digitale transformatie. “Verspreid door Nederland hebben we zes vestigingen, waaronder ons hoofdkantoor in Rotterdam en eentje op de High Tech Campus in Eindhoven”, zegt De Groot. “We werken aan uitdagende oplossingen, zoals de ontwikkeling van Galileo, de Europese versie van gps. In ons land hebben we een systeem ontwikkeld waarmee consumenten eenvoudig digitaal van energieleverancier kunnen switchen. Dit systeem hebben we in meerdere Europese landen geïmplementeerd. Dergelijke oplossingen passen bij onze ambitie om de energietransitie en verduurzaming te versnellen op een manier die ook rekening houdt met het bredere maatschappelijk belang.”

Recente stories