Het antwoord op groeiende complexiteit

In een wereld die steeds complexer wordt, moeten ondernemingen bezig zijn met hun echte werk in plaats van met de papierwinkel, vinden André Nagelmaker en Joyce Winnubst van TMF Group. “Wij zorgen dat ondernemingen zich kunnen concentreren op de business. De rest maken wij in orde.”

Het antwoord op groeiende complexiteit

Ondernemingen hebben te maken met toenemende complexiteit in wet- en regelgeving, zegt André Nagelmaker. Hij is managing director van TMF Group in Nederland, dat wereldwijd zorgt dat ondernemingen internationaal kunnen groeien zonder zich druk te hoeven maken over die complexiteit. “Wij verzorgen de backoffice van ondernemingen met 7000 specialisten in meer dan 80 jurisdicties.” Onder meer CBRE, LinkedIn en Adobe maken gebruik van hun diensten.

‘Wij verzorgen de backoffice van ondernemingen met 7000 specialisten in 80+ jurisdicties’

Governance inrichten

Het opzetten van een salarisadministratie of het inrichten van de governance zijn voorbeelden. “Een salarisadministratie voor een vestiging met enkele werknemers is bijna net zoveel werk als die voor honderden mensen. Niet voor elk bedrijf is dat haalbaar. Wij kunnen helpen als een bedrijf het volume mist om in elke vestiging, in elk land, waar ook ter wereld, eigen specialisten in te zetten.”

“Voor de governance is het bijvoorbeeld van belang om de juiste bestanden op het juiste moment te deponeren bij de lokale kamers van koophandel”, vult Joyce Winnubst, General Counsel TMF Group, Head of Legal, Risk & Internal Audit and Compliance, aan. “Wij kunnen voorkomen dat ondernemingen verstrikt raken in een woud van regelgeving terwijl ze bezig moeten zijn met het opbouwen van hun business.”

Nagelmaker: “Wij zorgen dat ondernemingen zich kunnen concentreren op de business. De rest maken wij in orde.”

Integraal antwoord

De groeiende complexiteit heeft meerdere oorzaken. Zo groeit de hoeveelheid regelgeving en is die ook nog eens gedetailleerder. Daarnaast gaan overheden strikter handhaven en zijn de eisen aan de administratieve verplichtingen van bedrijven veel strenger dan vroeger, weet Nagelmaker.

Een aandachtspunt in de administratie is de fiscaliteit, zegt Winnubst. “Wereldwijd groeit de roep om openheid op dit punt. De verwachting is dat ondernemingen hier veel meer over gaan rapporteren. Dat vraagt meer van hun administratie.”

Een ander aspect dat hiermee samenhangt is dat ondernemingen moeten kunnen aantonen dat ze zakendoen met betrouwbare partners. Ook dit draagt bij aan een groeiende complexiteit, aldus Nagelmaker. “Het betekent dat een onderneming moet weten wie de uiteindelijke begunstigde is en of er sanctieregelingen van toepassing zijn. Dit soort vragen zijn zo complex, dat je meestal een specialist moet inschakelen die integraal antwoord kan geven.”

TMF Group kan dat integrale antwoord geven, omdat het specialisten voor alle soorten vragen in dienst heeft, vervolgt Winnubst. “Op dat punt zijn we echt onderscheidend, net als met onze wereldwijde aanwezigheid. De 80+ jurisdicties waar wij vestigingen hebben zijn samen goed voor 95% van de wereldwijde economie.”

Recente stories