Groeien door schaalbare shoptechnologie

SCAYLE is een e-commerceplatform dat zich exclusief richt op b2c binnen de mode- en lifestylebranche. Het biedt een schaalbare, flexibele en gebruiksvriendelijke oplossing voor merken die snel willen groeien. “Het is onze ambitie om in 2027 marktleider te zijn.”

Groeien door schaalbare shoptechnologie

SCAYLE helpt merken om meer onderscheidend en winstgevend te worden. “Ons platform is ontwikkeld door About You, een Duitse onlinemodewinkel die zich richt op jongere generaties”, vertelt Country Manager Benelux Evert Hemelaar. “Toen About You razendsnel naar een miljardenomzet groeide, besloot het om zijn commercetechnologie als SaaS in de markt te zetten. In 2022 is SCAYLE internationaal uitgerold, sinds 2023 opereren we zelfstandig. Met succes: Gartner erkent ons als het snelst groeiende b2c e-commerceplatform.”

Retail-DNA
SCAYLE is actief in tien landen en heeft onder meer Manchester United en Deichmann (met merken als Snipes en Van Haren) als klant. “Ook in Nederland kiezen steeds meer toonaangevende merken voor ons, zoals Van Tilburg en Perfectly Basics”, zegt Hemelaar. “Zij delen de ambitie om te groeien door op een kostenefficiënte manier een moderne klantervaring te realiseren. SCAYLE biedt hen daarvoor een bewezen oplossing. Ons platform combineert state-of-the-arttechnologie met een uniek retail-DNA. Mede door de ervaring die we zelf tijdens de groei van About You hebben opgedaan, helpen we bedrijven om snel pijnpunten te herkennen en op te lossen. Dit vertaalt zich voor onze klanten in een langdurig partnership dat is gebaseerd op duurzame groei en kostenreductie.”

‘Het is onze ambitie

om in 2027

marktleider te zijn’

Complexiteit managen
“SCAYLE biedt merken een breed aanbod van out of the box functionaliteiten”, zegt Head of Partnerships Steven Fockema. “Denk aan shop- en ordermanagement en een white label check-out die volledig A/B-getest is voor optimale conversie. SCAYLE is als enige platform in staat om vanuit een homogene infrastructuur de complexiteit van een internationale organisatie te managen. Tegelijk biedt het platform een heel intuïtieve user interface. Gebruikers kunnen binnen ons systeem al hun taken uitvoeren, zodat ze niet de hele tijd tussen applicaties hoeven te switchen. Technisch gezien neemt SCAYLE een unieke middenpositie in. We combineren de stabiliteit en kostenbeheersing van een brede suite met de flexibiliteit, innovatiekracht en schaalbaarheid van moderne microservices. Daarom kost het ons geen anderhalf jaar, maar slechts zes maanden om de e-commercearchitectuur van onze klanten te moderniseren. Zo benut je als merk de groeikansen van vandaag en loop je morgen voorop.”

Recente stories