Grip op digitale transformatie

Bain & Company is een van de grootste strategieadvieshuizen ter wereld. De multinational helpt bedrijven bij het realiseren van een digitale transformatie die daadwerkelijk resultaat oplevert. “We werken voor leiders die de toekomst vorm willen geven.”

Grip op digitale transformatie

Hoe plan je de beste route naar de pot met goud aan de horizon? Voor menig MT een lastige horde. “Je ziet vaak dat dromers en doeners elkaar niet begrijpen als het om innovatie gaat”, zegt Berry Diepeveen, partner bij Bain & Company. “De uitdaging is hetzelfde, maar doeners denken aan morgen, dromers aan de toekomst. Onze unieke aanpak slaat een brug tussen deze werelden. Samen met een opdrachtgever stellen we een roadmap op over hoe de markt er over tien jaar uit zal zien. En wat vanuit de huidige kracht van een bedrijf de eerste concrete stap moet zijn om daar te komen. De andere stappen worden op hoofdlijnen beschreven, zodat er voldoende ruimte blijft om in te spelen op nieuwe ontwikkelingen. De ervaring heeft geleerd dat deze flexibele methode het meest succesvol is.”

‘We koppelen elke stap in een veranderingstraject terug naar de essentie van de business’

Orkestreren

Eindgebruikers en klanten eisen een vlekkeloze customer journey. Diepeveen: “Veel bedrijven willen hun klantcontact perfectioneren, maar weten niet precies hoe. Met als gevolg dat er frictie ontstaat en de klant weg is. Bij een digitale transformatie moet je de aansturing van de organisatie op het klantcontact afstemmen, zorgen dat je over de juiste skills en IT-infrastructuur beschikt en het maximale uit je data halen. Een zeer complex maatwerkproces dat wij strak kunnen orkestreren. Vanuit onze rijke ervaring bij toonaangevende bedrijven analyseren we snel de pijnpunten en accelereren we naar de eerste stap op de roadmap. We kennen de beproefde werkwijzen, zodat we altijd de kwalitatief beste oplossingen kiezen. Tegelijkertijd koppelen we bij iedere stap terug naar de business. We verliezen nooit uit het oog wat de drijfveer van innovatie is; een goed uitgevoerde digitale transformatie zorgt voor betere bedrijfsresultaten.”

Talent

Bain & Company wordt regelmatig onderscheiden als een van de beste werkgevers ter wereld. Het bedrijf biedt jong talent met de meest diverse achtergronden volop kansen om zich te ontplooien. “Onze organisatie bestaat uit zo’n 10.000 professionals, verspreid over 58 kantoren in 37 landen”, zegt Diepeveen. “Je kunt vanuit een vaste locatie werken, maar als je wilt, zit je bij wijze van spreken morgen in Amerika, Azië of Afrika. We werken aan complexe vraagstukken voor de top van veranderingsgezinde bedrijven. We doen dit met elkaar, als een hechte familie. Met passie, maar ook met een overtuiging die voortkomt uit excellente vakkennis. Als je hier als talent aan kunt bijdragen, is dat een geweldig uitgangspunt voor een mooie carrière.”

Recente stories