Goed werkgeverschap

Steeds meer bedrijven zetten in op goed werkgeverschap. Bij Amega is dit sinds jaar en dag de gewoonste zaak van de wereld. En dat betaalt zich uit. “Goed werkgeverschap is de basis van ons succes.”

Goed werkgeverschap

“Wij vinden het belangrijk om goed voor onze werknemers te zorgen”, zegt HR-directeur Suzanne Kuiper. “Goed werkgeverschap zit in ons DNA en draagt bij aan het succes van Amega. Immers, de mensen die voor ons werken zijn de basis van het bedrijf; daar zijn we zuinig op. We verdiepen ons in werknemers, bieden hen kansen en steunen hen wanneer dat nodig is. We zorgen dat werken leuk is en laten iedereen meedelen in successen. Dit alles levert saamhorigheid, loyaliteit en betrokkenheid op, waardoor er een grote bereidheid is om net dat ene stapje extra te doen voor klanten en collega’s. Het is simpel: als je liefde geeft, krijg je liefde terug.”

Amega bundelt meerdere bedrijven in de automotivebranche in de regio Zuid-Holland-Zuid. Bij de groeiende organisatie werken ruim 650 mensen. “Uit het jaarlijkse anonieme medewerkerstevredenheidsonderzoek blijkt dat ze hier graag werken”, zegt Kuiper. “Jaar op jaar scoren we een 8,5 bij een respons van 70%. Wat onze mensen onder meer aanspreekt, is dat we jaren geleden al hebben ingezet op duurzaamheid. Wij vinden het vanzelfsprekend klanten te adviseren en inspireren om stappen naar duurzame mobiliteitsoplossingen te zetten. Met Erkend Duurzaam Premium hebben wij de hoogste certificering binnen de autobranche behaald op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Onze werknemers zijn er dan ook trots op om voor een bedrijf te werken waar duurzaamheid en mvo hoog op de agenda staan.”

Recente stories