Gezondheid en welzijn staan voorop

MSD Nederland ontwikkelt, produceert en exporteert geneesmiddelen en vaccins voor mens en dier. Het bedrijf staat midden in de samenleving: als economische aanjager, goede werkgever en betrouwbare zorgpartner. “We zijn trots op onze hoge ranking in de MT500.”

Gezondheid en welzijn staan voorop

“MSD Nederland is een grote speler binnen de nationale én internationale economie”, zegt managing director Leo Mallmann. “We doen hier bijna alles wat MSD wereldwijd te bieden heeft: onderzoek & ontwikkeling, productie en verpakking van geneesmiddelen en vaccins. Deze producten exporteren we naar meer dan 140 landen. Onze exportwaarde bedraagt 16,3 miljard. Dit alles maakt dat MSD een unieke footprint heeft in Nederland.”

Excelleren

Wereldwijd werken er zo’n 65.000 mensen bij MSD. Ruim vijfduizend van hen doen dit in een van de vier Nederlandse vestigingen. “Onze mensen hebben dezelfde drive als MSD: de gezondheid en het welzijn van mens en dier verbeteren”, zegt Mallmann. “We bieden onze mensen een prettige werkomgeving waarin ze zich volledig kunnen ontplooien. Iedereen binnen MSD hecht veel waarde aan teamwork, diversiteit en inclusiviteit. Ook waarderen we het als collega’s zich uitspreken over wat er goed gaat, maar zeker ook over wat er beter kan. Net als kennis en verbeeldingskracht zijn wederzijds respect en verantwoordelijkheid belangrijke voorwaarden om te excelleren.”

‘MSD heeft als grootste geneesmiddelenbedrijf een unieke footprint in Nederland’

Waarde toevoegen

MSD wil het meest vooraanstaande onderzoeksintensieve biofarmaceutische bedrijf ter wereld zijn. “We zijn al sinds halverwege de vorige eeuw de drijvende kracht achter baanbrekende innovaties: van een van de eerste antibiotica tot innovatieve kankerbehandelingen”, zegt Mallmann. “Nog steeds lopen we voorop in onderzoek naar gezondheidsoplossingen voor mens en dier. Alleen door te blijven investeren in innovatie kunnen we oplossingen vinden voor ziekten waar nu nog geen goede behandeling voor bestaat. Dat kunnen we natuurlijk niet alleen: door nauw samen te werken met partners en oplossingen te ontwikkelen die écht waarde toevoegen, dragen we bij aan een goede en doelmatige zorg, bijvoorbeeld voor kankerpatiënten. Uit onze ranking in de MT500 blijkt dat bestuurders en stakeholders dat zien en waarderen. Ik kijk ernaar uit om hierop voort te borduren en nog meer moois tot stand te brengen met onze partners en met mijn collega’s.”

Recente stories