Gesprekspartner op niveau

Solutions provider The DOC doet uitdagende klussen en denkt mee met de klanten. De cultuur is die van een familiebedrijf, leggen HR-adviseur Renske Veugen en Manager Operations Jacqueline van Voorden uit. “Als je de juiste drive hebt, kan er heel veel bij The DOC.”

Gesprekspartner op niveau

Het in Weert gevestigde The DOC is van oudsher gespecialiseerd in Oracle-technologie, vertelt Renske Veugen. “In onze begintijd leverden we vooral technische handjes, maar we hebben ons steeds meer ontwikkeld tot een gesprekspartner op niveau. We zijn als geen ander in staat om mee te denken met de klant. Dat is echt ons onderscheidende vermogen.”

Nog steeds is The DOC helemaal thuis in Oracle, maar het bedrijf doet meer, zegt Jacqueline van Voorden. “Mooi voorbeeld is het systeem dat we met ons No-Codeplatform hebben ontwikkeld voor wijkteams in Eindhoven. Via één muisklik hebben wijkteammedewerkers een overzicht van al hun cliënten. Een project waar we ontzettend trots op zijn.”

Kernwaarden

Gezien de verscheidenheid van de activiteiten is The DOC op zoek naar IT’ers van diverse specialisaties. “De een is een echte Oracle-techneut, de ander zal meer functioneel gedreven zijn”, zegt Van Voorden. “Als je maar vakmanschap meebrengt. Dat kan op de vier terreinen waarop we werkzaam zijn: managed services, applicatieontwikkeling (code/Low-Code/No-Code), business analytics en consulting.”

‘We vinden enthousiasme en leergierigheid belangrijker dan het cv’

“We kijken niet sec naar de perfecte sollicitant op papier. We vinden enthousiasme, leergierigheid en of je bij onze organisatie past belangrijker”, vult Veugen aan. “Ben je ondernemend, vooruitstrevend en dynamisch? Wil je op alle fronten meedenken met onze klanten en hen ook écht maatwerkoplossingen en kwaliteit leveren? Dan ben je bij ons aan het juiste adres.”

Deejay

De medewerkers van The DOC hebben het gevoel dat ze in een familiebedrijf werken, zegt Veugen. “We zijn de afgelopen jaren flink gegroeid, maar hebben de bureaucratie nog altijd buiten de deur weten te houden. De lijnen zijn kort en de deur van de directie staat altijd open. We willen iedereen in zijn kracht zetten en er is veel ruimte voor eigen inbreng en creativiteit. Je kunt je werk grotendeels naar eigen inzicht indelen. Sommige van onze jongere medewerkers werken bijvoorbeeld niet fulltime bij ons, maar doen er ook iets naast. Een collega werkt met jongeren, een andere is deejay. Dat vinden wij alleen maar inspirerend.”

Recente stories