Flexibilisering vraagt om regie

De wereld van werk verandert. En die veranderingen vragen om een efficiënte en transparante aanpak. Brainnet is de inhuurspecialist die het managen van flexarbeid volledig beheerst. “De huidige flexibilisering vraagt om regie.”

Flexibilisering vraagt om regie

“Extern personeel vormt continu een belangrijk deel van organisaties. Hoe kun je als organisatie je flexibele schil goed managen? Als onafhankelijke managed service provider helpen we sinds 1996 organisaties bij het zoeken, vinden en selecteren van interimprofessionals. Daarnaast richten we inhuurprocessen in en managen en beheren we de contracten. Onze visie is: we willen voor alle capaciteitsvraagstukken een oplossing bieden. De klantvraag staat centraal; de contractvorm is ondergeschikt”, aldus Anne Meint Bouma, Directeur Brainnet.

‘Het gaat allemaal om de toegang tot mensen’

Wendbare organisaties

“Technologische ontwikkelingen maken de noodzaak voor transitie naar een snel wendbare organisatie groter. Banen verdwijnen én verschijnen in rap tempo. Het kunnen sturen op welke professional wanneer in de organisatie nodig is, de juiste contractvormen en het risicoloos inhuren zijn aspecten waarmee wij onze klanten ontzorgen. Wij vinden het juiste talent, zorgen voor een efficiënt beheer van de flexibele schil en creëren met realtime data inzicht voor inhurende managers, HR en inkoop. Naast reguliere inhuur, kunnen we complete projectteams samenstellen die op projectbasis werkzaam zijn en verzorgen we vraagstukken rond international deployment.”

 

Anticiperen

“Als het om inhuur van personeel gaat, ontbreekt het bij organisaties nog weleens aan beleid en procedures. Er wordt bijvoorbeeld vaak zaken gedaan met een veelheid aan leveranciers met contractrisico’s, stevige uurtarieven en hoge proceskosten als gevolg. Wij helpen organisaties bij het ontwikkelen en het uitvoeren van het inhuurbeleid. We detacheren overigens nooit eigen personeel. Door deze onafhankelijkheid kunnen we kritisch kijken naar kwaliteit, tarieven of alternatieven. Wij hebben een groot netwerk van duizenden partijen die arbeid beschikbaar stellen. We anticiperen op een continu veranderende markt- en klantvraag. Met onze aanpak krijgt de klant regie over het complete personeelsbestand en wordt het juiste talent op het juiste moment toegevoegd.”

 

Over Brainnet

Dagelijks werken er ruim 9.000 professionals via Brainnet bij grote opdrachtgevers. In 2017 beheerde Brainnet voor 559 miljoen euro aan externe inhuur. Brainnet optimaliseert het inhuurproces, neemt inhuurrisico’s weg en lost capaciteitsvraagstukken op.

Zoeken, vinden en selecteren van interim professionals

Recente stories