Financiële vitaliteit

Vesting Finance staat samen met Focum bekend om de kwaliteit van zijn medewerkers en dienstverlening, zijn flexibiliteit om te voldoen aan de wensen en eisen van de klant, en transparante werkwijze. Voorop staat de wens of de uitdaging van onze klant. “Wij zorgen voor de oplossing.”

Vesting Finance is marktleider in de Benelux op het gebied van incassomanagement en financial servicing. De organisatie, met het hoofdkantoor in Hilversum, zorgt voor financiële vitaliteit van zijn klanten en draagt bij aan hun groei. “Wij hebben ons gespecialiseerd in het voorkomen en terugdringen van betaalachterstanden voor onze klanten. Data staat daarbij aan de basis van ons succes,” vertelt Erwin de Boer, commercieel directeur van Vesting Finance. “Onze experts, die worden ondersteund door bewezen informatiesystemen, zijn de steun en toeverlaat van klanten bij betrouwbare klantacceptatie en tijdige betalingen,” legt De Boer uit. “Het intelligente gebruik van beschikbare informatie waarborgt onze effectiviteit en ons succes. En dat van onze klanten.”

Het intelligente gebruik van informatie waarborgt onze effectiviteit en ons succes.

Data-driven oplossingen

Zusterbedrijf Focum ondersteunt Vesting Finance met intelligente oplossingen gebaseerd op kennis van consumenten. “Wij helpen bedrijven al jaren onder andere bij het voorkomen en oplossen van wanbetaling,” zegt Leendert Rijnsburger, commercieel directeur van Focum. “Dit doen we enerzijds door onze data en modellen in te zetten voor klantacceptatie, anderzijds door incassomanagement efficiënter te maken met ons data-driven transactieplatform: Vorderingenbeheer. Vooral in de e-commerce, waar betaaloplossingen continu onder druk staan, hebben wij veel van deze kennis opgedaan en toegepast.”

Vesting Finance maakt gebruik van alle bij de klant aanwezige gegevens. Samen met de in eigen databases beschikbare data – en die van externe partijen – worden deze gegevens verrijkt tot betrouwbare managementinformatie die leidt tot betere besluitvorming. “Zo krijgt een onderneming onder andere inzicht in het betaalgedrag van bestaande en nieuwe klanten; belangrijke informatie die kan leiden tot een rendementsverbetering van tientallen procenten,” vervolgt Rijnsburger.

Van klantwerving tot incassomanagement

De toegevoegde waarde van de financiële services van Vesting Finance en Focum is een aanzienlijke efficiëntie- en effectiviteitverbetering voor klanten. Met de aanvulling van de marketing- en data quality-diensten van Focum zijn de bedrijven samen in staat het order-to-cash-proces voor hun klanten te voorzien. “Bedrijven kunnen bij ons terecht voor meer efficiëntie in al hun processen. Of dit nu alleen voor elektronische facturatie is of het volledig outsourcen van hun activiteiten,” benadrukt Rijnsburger. “Wij voorzien altijd in maatwerk. Vooral bij onze e-commerce klanten zien we dat er geen ‘one size fits all’-oplossing is.”

Vesting Finance is veelal actief in de wereld van pensioenfondsen, banken en woningbouw, sectoren waar geldstromen en doorloopsnelheid cruciale factoren zijn. De Boer: “Als risicomanager en beheerder van kredietportefeuilles spelen wij een essentiële rol als businesspartner en helpen wij bij financiële stabiliteit en continuïteit.”

Financiële vitaliteit

Recente stories