Excellente pvc

Shin-Etsu PVC B.V. scoort een hoge ranking op ‘excellente uitvoering’. “Een mooi resultaat van de inzet van al onze medewerkers”, stelt Operations Manager Rob van Melis.

Excellente pvc

Shin-Etsu PVC B.V. heeft twee fabrieken en 250 werknemers in de Rotterdamse haven. “Zichtbaarheid op excellente uitvoering is gezien onze grootte een bijzonder resultaat”, zegt Van Melis. “Zeker omdat het vasthouden van goede uitvoering in tijden van transities extra uitdagend is. De winkel is open tijdens de verbouwing.” De uitdagende tijd vraagt niet alleen om duurzame investeringen in de fabrieken, maar ook in mensen. Van Melis: “Iedereen kan zich hier optimaal ontplooien. En omdat we een compacte organisatie zijn, heeft iedereen een belangrijke rol in het succes. Dit maakt het zo interessant om hier te werken.”

Bij pvc denk je wellicht niet meteen aan duurzaam, maar dit ligt genuanceerder. Van Melis: “Pvc wordt voor de helft gemaakt van chloor. Dat wordt gewonnen uit zout en is goed groen te produceren. Voor de andere helft wordt het materiaal gemaakt van etheen, dat op zijn beurt uit olie wordt gewonnen. Dat deel is ook te verduurzamen. Daarnaast is gebruikte pvc goed te recyclen. Als materiaal is het nu al essentieel voor de samenleving, maar het heeft ook een belangrijke rol in de duurzame economie.”
Toepassingen van nieuw of gerecycled pvc vind je onder meer in materialen voor de bouw. “Denk aan buizen, vloeren en kozijnen. Nuttige producten met een zeer lange levensduur. Daarmee zal onze excellente uitvoering in de toekomst van hetzelfde belang zijn als vandaag de dag”, besluit Van Melis.

Recente stories