Energie is mensenwerk

Innova Energie is met 75 medewerkers én een tienjarig bestaan voor de deur een groeiend energiebedrijf in de Nederlandse markt. “Wij ontzorgen ondernemers als het gaat om energie. Zo blijft er voor de ondernemer energie over om te ondernemen”, aldus Eelco Wessels Boer en Thai Nguyen.

Energie is mensenwerk

“Als relatief kleine energiemaatschappij hebben we een hoge notering behaald in het onderzoek; daar zijn we trots op. Dit geeft ons het vertrouwen dat hetgeen waar we de afgelopen jaren hard aan hebben gewerkt ook wordt gewaardeerd door onze klanten”, aldus Thai Nguyen, CEO Innova Energie. “We onderscheiden ons door ondernemers volledig te ontzorgen; de ondernemer vindt duurzame energie belangrijk, maar wil zich verder vooral bezighouden met zijn onderneming. Op deze behoeftes springen wij in met onze kernwaarden: makkelijk, duurzaam en besparen met een vleugje innovatie.”

‘Onze mensen maken het verschil naar onze klanten en het verduurzamen van hun organisatie’

Klant op één

Eelco Wessels Boer, Commercieel directeur Innova Energie, vervolgt: “Onze mensen maken het verschil naar onze klanten en het verduurzamen van hun organisatie. Hierbij nemen we de hele keten voor onze rekening. Stel dat een klant zonnepanelen overweegt, dan maken wij voor ieder dak inzichtelijk wat de mogelijkheden zijn met een (online)dakscan. We kunnen het hele traject uit handen nemen als het gaat om onderhoud, investeringsvraagstukken en subsidieaanvragen. Daarnaast werken we zonder IVR-systeem (interactive voice response, red.); voor ons staat de klant op één! Gelukkig krijgen we dat ook terug van onze zakelijke klanten. Zij waarderen onze persoonlijke adviseurs en de directe ingang zonder wachtrij bij ons klantcontactcenter.”

Eelco Wessels Boer vervolgt: “Onlangs heeft Innova Energie de aanbesteding bij de gemeente Den Haag gewonnen. De komende jaren gaan we een groot aantal vestigingen verduurzamen. De keus is op Innova Energie gevallen omdat we volledig ontzorgen, adviseren en het projectmanagement realiseren. Daarnaast zijn we zeer actief op het gebied van sociaal ondernemen. In nauwe samenwerking met de gemeente bieden we mensen die werkeloos zijn of onder het minimuminkomen zitten uitzicht op een baan.”

Informatieplicht energiebesparing

Thai Nguyen besluit: “Innova Energie wil in de nabije toekomst klanten helpen om te voldoen aan de nieuwe wetgeving informatieplicht energiebesparing. Veel ondernemers zijn zich er niet van bewust dat ze aan deze plicht moeten voldoen. Ons energiemanagementsysteem helpt de zakelijke klanten om te voldoen aan deze regelgeving.”

Recente stories