Een IT-revolutie

De verwachtingen van IT zijn nog nooit zo hoog geweest. CEO’s zijn niet langer tevreden met IT-systemen die alleen voor kostenreductie en een stijgende productiviteit zorgen. In deze tijd zijn organisaties overgeleverd aan een overvolle markt. Daarom willen CEO’s dat IT nieuwe strategische mogelijkheden creëert.

“Micro Focus heeft hierop een professioneel antwoord. Eigenlijk is het tegelijkertijd onze visie: The Market leading Enterprise Application Management and Modernization Solutions. Ik zal het je zo uitleggen”, zegt General Manager Northern Europe Reza Warnink. Gelijktijdig legt hij de pen neer waarmee hij zijn devies op het bord heeft geschreven. Micro Focus, lid van de FTSE 250 en beursgenoteerd aan de London Stock Exchange, voorziet in innovatieve software die organisaties in staat stelt om een aanzienlijke verbetering te realiseren in hun enterprise applications. De klanten van Micro Focus zijn onder andere banken en verzekeraars.

Strategische mogelijkheden

“In Nederland zijn we in eerste instantie bekend om onze tools. Maar Micro Focus bestaat al drieëndertig jaar wereldwijd en we zijn als organisatie intussen zeker geëvolueerd. De afgelopen jaren hebben we een aantal overnames op onze naam geschreven. De laatste, het bedrijf Relativity, in januari 2009.”

Ook voor de komende tijd is Micro Focus klaar voor overnames. Je kunt daarmee zeggen dat dit een organisatie is die niet alleen ziet wat er in de markt gebeurt, maar het ook tot in de finesses begrijpt en daar haar ontwikkelingen continu op aanpast. Warnink vervolgt: “Vooral de enterprise-applicaties die het hart vormen van de business verbruiken op dit moment te veel menselijke en geldbronnen. Neem bijvoorbeeld lopend onderhoud aan oude en nieuwe technologieën: dat neemt al meer dan zeventig procent van het beschikbare IT-budget in beslag. Zodoende blijft er weinig geld over voor die belangrijke innovatie om de business vooruit te helpen, en dat is juist precies datgene wat de CEO verlangt.”

Micro Focus herkent hiermee de problemen van organisaties ten aanzien van IT. En onderkent ook het echte doel van een IT-organisatie: agility en flexibility leveren aan de organisatie. Waarom noemt Warnink specifiek deze twee parameters? “Logisch,” zegt hij, “omdat bedrijven hiermee blijvend dynamisch kunnen reageren op de voortdurend veranderende businessvereisten. We begrijpen dat veranderen noodzakelijk is, maar tegelijkertijd ook een uitdaging vormt. Om onze visie van The Market leading Enterprise Application Management and Modernization Solutions ook in de praktijk te brengen, zijn we geëvolueerd. Onze uitgebreide ervaring met enterprise technologies vormt natuurlijk een uitstekende basis. We hebben tools ontwikkeld, gebaseerd op de laatst ontwikkelde platformen, waarmee de modernisatie van enterpriseapplicaties een feit is. Maar de absolute sleutel voor IT-organisaties om zich razendsnel aan te kunnen passen aan de veranderende markt is ons portfolio van oplossingen voor Enterprise Application Modernization and Management. Het is deze unieke software die opdrachtgevers in staat stelt om met hun klantgerichte bedrijfsapplicaties snel te reageren en te antwoorden op de golfbewegingen in de markt.”

Competitief voordeel

Hoe werkt het dan precies? Warnink: “Met Enterprise Application Modernization and Management kan de CEO een ware IT-revolutie ontketenen. Het beslaat een vierfasenproces dat organisaties in staat stelt om rationele beslissingen te nemen – gebaseerd op accurate en actuele informatie – ondersteund door krachtige softwaretools om hun portfolio verder uit te bouwen en te ontwikkelen. Het resultaat is eenvoudig en doeltreffend: de mogelijkheid om de enterprise-applicaties effectief te managen, te monitoren en te meten, en het applicatieportfolio te moderniseren. En om nieuwe strategische mogelijkheden te introduceren die voor innovatie zorgen en natuurlijk ook voor competitief voordeel.”

Expertise

Zoals gezegd: het totaalpakket van Micro Focus is uniek. Warnink: “Je ziet het: onze visie is gebaseerd op oplossingen voor de korte en langere termijn. Daarom kan er bij klanten en opdrachtgevers ook zo snel een return on investment worden gerealiseerd.” Zijn er andere voordelen? Warnink knikt ja. “Organisaties zijn door modernisatie van hun applicaties flexibeler en tegelijkertijd innovatief. Dat laatste is voor de huidige CEO de doorslaggevende reden.”

En welke zijn er nog meer? Warnink lacht en vervolgt: “We garanderen de klanten continuïteit van datgene wat ze hebben en dat levert hun een aanzienlijke flexibiliteit op. Wat vervolgens vrijwel automatisch voor een verlaging van de total cost of ownership zorgt.” Warnink sluit af: “Kortom, mocht er een tender worden uitgeschreven, dan voegen wij ons er graag vanaf het begin van het project met onze expertise bij.”?

Een IT-revolutie

Recente stories