Eén geïntegreerd cloud- & securitybeleid

De Avensus Groep onderscheidt zich door een geïntegreerde dienstverlening in managed cloud services en security. Bovendien is het bedrijf marktleider in encryptie en keymanagement. Mede door acquisitie heeft de Avensus Groep sinds 2016 een snelle groei doorgemaakt.

Eén geïntegreerd cloud- & securitybeleid

Veel organisaties gaan naar de cloud. Hierdoor neemt de complexiteit van hun processen toe, mede door de noodzaak om data en digitale diensten te beveiligen. “Het securitybeleid van veel bedrijven is versnipperd”, vertelt Abram Schermer, directeur van de Avensus Groep. “Netwerkbeveiliging, mobiele bescherming, wet- en regelgeving: ze worden afzonderlijk opgepakt. Bovendien gaat het vaak om acties achteraf. Wij propageren een geïntegreerde aanpak door verschillende oplossingen als één dienst aan te bieden. Alleen zo kun je de toenemende complexiteit van de cloud en security ook in de toekomst managen.”

‘Ook in een veilige cloud gaat het om blije eindgebruikers’

Menselijke maat

De Avensus Groep werd in 2018 opgericht als uitbreiding op Avensus Nederland, een ICT-dienstverlener die sinds 2000 actief is. “Onze focus ligt op managed cloud services en security”, vertelt directeur Ed Trautig. “Door autonome groei, aangevuld met acquisitie, zijn we snel gegroeid. Op dit moment beschikken we over drie bedrijfsonderdelen: Avensus Managed Cloud Services, Avensus High Grade Security en ICT Vision, een bedrijf dat onderdeel is van onze managed-cloudstrategie.”

Ieder bedrijfsonderdeel werkt binnen het grotere geheel met relatief kleine, gespecialiseerde teams. “Ze zijn groot genoeg om een hoog niveau aan kennis te garanderen, maar klein genoeg om dicht bij de klant te staan”, zegt Trautig.
“De Avensus Groep onderscheidt zich door zijn klantgerichtheid. Technologische performance is noodzakelijk, maar levert alleen succes op in combinatie met de menselijke maat. Wij weten als geen ander hoe we bedrijven technisch én organisatorisch moeten ontzorgen. Dat zien we terug in een hoge uptime van systemen, maar ook in een hoge waardering bij het IT-management van klanten én de eindgebruikers: een zeldzaamheid in de markt.”

High Grade Security

De Avensus Groep heeft een unieke marktpositie op het gebied van encryptie en keymanagement. “Zo’n 70 tot 80% van het betalingsverkeer in Nederland gaat via oplossingen die wij hebben geïmplementeerd en nu beheren”, zegt Schermer. “High Grade Security (HGS) is een specialisme waar tot voor kort vooral banken, defensie en centrale overheden een beroep op deden. We zien echter dat de vraag naar HGS toeneemt bij andere bedrijven. Het uitlezen van slimme energiemeters gaat bijvoorbeeld ook over transacties die geld vertegenwoordigen. Ook in automotive worden data steeds beter beveiligd. Met ons voortreffelijke trackrecord zijn wij de uitgelezen partij om bedrijven te helpen hun HGS vorm te geven.”

Recente stories