DELTA geeft positieve energie

DELTA geeft positieve energie

Wind, water en zon; dát is Zeeland. Met alles wat Zeeland zo mooi en aantrekkelijk maakt, wekken de Zeeuwen ook groene stroom op. Combineer dat met wat je als bedrijf nodig hebt om op energiegebied te verduurzamen en je hebt een prachtig portfolio dat heel Nederland aanspreekt.

In 2016 zette DELTA Energie al haar klanten in één keer op groene stroom. Die klanten – huishoudens en bedrijven met kleinverbruikaansluiting – kunnen kiezen uit meerdere soorten groene stroom. “Op onze Zeeuwse groene stroom, opgewekt met wind, water en zon op zo’n 75 locaties in Zeeland, zijn we trots. Die stroom, in combinatie met ons groene gas, is gewild bij ondernemers”, zegt Roel Meijerink, CEO DELTA Energie.

De roots van DELTA Energie, onderdeel van Vattenfall, gaan honderd jaar terug naar het toenmalige Zeeuwse regionale elektriciteitsbedrijf. De typisch Zeeuwse karaktereigenschappen zijn er nog. “Die spelen zeker een rol bij de hoge klanttevredenheid en NPS-scores, waardoor we topposities in twee ratings van de MT1000 2021 kregen.”

‘Wij helpen ondernemers met het zetten van duurzame stappen’

Versnellen

“De laatste twee jaar groeiden we van traditionele energieleverancier naar energiepartner. Vanuit die nieuwe rol helpen we klanten bij het zetten van duurzame stappen.” Hiervoor, en omdat de overheid richting bedrijven sterk stuurt op energiebesparing en energielabelverplichting, werd de portfolio verbreed. “Wij bieden gecertificeerd energieadvies en energielabelservice en ontzorgen ondernemers rond de Informatieplicht Energiebesparing.”

Partnernetwerk

Met advies alleen verduurzaam je niet. Dus werkt DELTA Energie samen met gerenommeerde partners om de benodigde apparatuur te leveren: zonnepanelen, warmtepompen, zonneboilers, cv-ketels en laadpunten. Het partnernetwerk groeit continu: “Om ondernemers te helpen met subsidieregelingen voor duurzame energie werken we samen met een accountantsbureau. Via de Zeeuwse innovatiehub Dockwize staan we in contact met andere bedrijven waarmee we nieuwe proposities verkennen.”

Kleinschalige stroomproductie

DELTA Energie is ook ambassadeur van kleinschalige stroomproductie. “We zijn partner van tientallen energiecoöperaties waarin buurtbewoners samen stroom opwekken op een bedrijfsdak in hun buurt.” Daarnaast neemt de energieleverancier stroom af van de getijdencentrale in de Oosterscheldekering. “Die wekt stroom op uit de kracht van eb en vloed. Een prachtige ontwikkeling met enorme potentie.”