De toekomst van holographics is nu

Holographics-oplossingen ontketenen een ware revolutie bij veel organisaties. De oplossing laat de verschillende specialismen binnen én buiten organisaties beter samenwerken, zorgt voor minimalisatie van fouten, reduceert procestijd, is zeer duurzaam én beschikbaar in Nederland.

De toekomst van holographics is nu

“Herinner je je dat kraanongeluk in Alphen aan den Rijn enkele jaren geleden, met al die schade? Zo’n situatie voorkom je als je holographics inzet bij de voorbereiding. Je ziet direct de manco’s en kunt deze middels onze digital twin verhelpen. Of beeld je een MRI-scan in, maar dan als holographic. Hiermee kunnen medici een zeer gedetailleerd operatieplan opstellen. Er zijn onvoorstelbaar veel situaties waar holographics een positieve bijdrage leveren”, start Michel Tzsfaldet, CEO Tekle Holographics. Tzsfaldet, die zijn ruime ICT-ervaring combineert met een flinke dosis ondernemerschap, ontdekte Euclideon Holographics tijdens een beurs in Monaco. Hoewel Euclideon zich vooral richt op de entertainmentsector, zag Tzsfaldet de bijna onbegrensde mogelijkheden voor het bedrijfsleven.

Security

“Wij hebben eerst een jaar research en development gedaan om Holographics solide naar de markt te brengen. Om kritische data veilig te stellen ligt over bijna alles wat door Euclideon is ontwikkeld onze eigen laag hard- en software. Cybersecurity vinden we cruciaal.”

‘Je kunt realtime informatie opvragen, direct bijsturen en zonder headset samenwerken’

Tekle Holographics is de nieuwste tak van Tekle. Sinds 2018 biedt deze value added reseller een breed scala van diensten en oplossingen, zoals on-premise, cloud, security en strategische ICT-consultancyservices. Het bedrijf heeft een eigen team voor programma- en projectbeheer en is actief op het gebied van procurement consulting, waarbij het klanten helpt om hun strategische, operationele en financiële doelstellingen te bereiken. Ook levert het producten en oplossingen voor de kantoorwerkplek. “Tekle richt zich op grote corporates en Holographics sluit hier perfect bij aan. Zo kunnen we nog beter ondersteunen met alle huidige uitdagingen.”

Levensecht

“Veel mensen beschouwen holographics als iets voor later. Toch zien veel organisaties, als we holographics demonstreren, vrijwel direct toepassingsmogelijkheden, inclusief de voordelen ervan.” In het experience center van de Hilversumse vestiging zijn organisaties welkom om de mogelijkheden te ervaren van een Holo-room, de Holo-table of Holo-wall. Iedere holografische weergave heeft z’n eigen toepassingsmogelijkheden.

Zo is een Holo-room geschikt voor levensechte entertainmentervaringen, maar ook voor grootschalige plannen of CAD-modellen op ware grootte voor bijvoorbeeld vastgoedbedrijven en scheepswerven. De Holo-table speelt in op de massale acceptatie van het internet of things, waarbij alles online met elkaar is verbonden. Denk hierbij aan het beheer van een in 3D gescande stad of gemeente. De Holo-wall genereert hologrammen die uit de muur lijken te komen en in de kamer zweven. Projecties kunnen zowel interactieve als opzichzelfstaande animaties zijn. Ideaal om bijvoorbeeld automodellen te presenteren, maar ook voor musea om depotstukken te tonen of voor onderwijstrajecten. De Holo-wall bestaat ook in een portable variant die in twee koffers past en binnen tien minuten op te zetten is.

Foutenreductie

“Hologramtechnologie ligt echt binnen het bereik van iedere corporate”, aldus Tzsfaldet. “Het is geschikt voor alle bedrijfstakken en de investeringen verdienen zich snel terug. Niet alleen vanwege een hoge accident control, maar ook omdat je realtime met elkaar kunt overleggen en we de tijd van downloaden enorm terugbrengen. Een groot bouwwerk downloaden kost al snel 72 uur. Met onze applicatie is dat in twintig minuten gedaan. Ook voor complexe berekeningen scheelt dit tijd en geld, en het is duurzaam.” De oplossing van Tekle kan bovendien elke hoeveelheid gegevens in realtime verwerken van bronnen als Autodesk, GIS, BIM en point cloud scans.

Transitie

“We zien een transitie van 2D naar 3D. Veel corporates investeerden fors in augmented en virtual reality, AR en VR. Hoewel dat mooie oplossingen zijn en ze zeker hun toepassing blijven houden, zijn het tussenstappen. Het voordeel van holographics is dat de deelnemers niet afgesloten in hun eigen headset zitten. Ze kunnen samenwerken terwijl ze het holografische object bestuderen en realtime informatie opvragen, doorsturen of anderen buiten de ruimte erbij betrekken.”
Terwijl iedereen in de techwereld over de metaverse filosofeert, heeft dit bedrijf in Hilversum het platform om de metaverse nu al mogelijk te maken. De metaverse is een virtuele shared space die wordt gecreëerd door een samenspel van AR, VR, hologrammen en internet.
Tekle investeerde ook in VR en AR en besloot alles crossplatform te bouwen. “Wat je als hologram ziet, kun je ook via AR of VR zien. Wij kunnen alles omzetten en iedereen ervan verzekeren dat er niets verloren gaat. Dat is wel zo fijn als je weet dat de verwachting is dat over tien jaar ieder scherm holografisch is.”

Onze complexe wereld, eenvoudiger, veiliger en duurzamer

Recente stories