De perfecte locatie voor leisure

Als ‘leisurestad van Brabant’ werkt Roosendaal hard aan een nog aantrekkelijker aanbod voor bewoners en bezoekers. Als een goed bewaard geheim op een van de bekendste locaties van het land biedt Roosendaal levendigheid en natuurschoon, waterplezier aan de Vliet en gezelligheid bij de vleet.

De perfecte locatie voor leisure

Roosendaal is bij veel Nederlanders bekend als het laatste treinstation voor België – de plek waar vroeger even pauze werd gehouden, omdat de locomotieven moesten worden gewisseld. Deze centrale ligging aan de grens met België, in het midden tussen de havens van Rotterdam en Antwerpen, maakt de West-Brabantse gemeente een geliefde vestigingsplek voor bedrijven.

‘In onze binnenstad gaan we van een ‘place to buy’ naar een place to be’

4 miljoen bezoekers

“Roosendalers zijn bescheiden mensen, maar er is hier meer dan genoeg om trots op te zijn”, vertelt Sanneke Vermeulen, wethouder Economie. “Het Leisurepark Roosendaal, waar ook de Designer Outlet zit, is met 4 miljoen bezoekers per jaar een belangrijke economische motor in onze regio. Wij willen dat onze stad, waaronder de binnenstad en de stationsomgeving, baat heeft bij de vele bezoekers die onze kant op komen. Daar werken we samen met onze ondernemers en bewoners aan. Neem nu onze binnenstad: daar gaan we voor een uitstekend verblijfsklimaat, van een ‘place to buy’ naar een ‘place to be’. Onze binnenstad moet leuk zijn; daar moet iets te beleven zijn.”

Ruimte voor vermaak

De komende jaren gaat Roosendaal het gebied achter het station verder ontwikkelen: een voormalig bedrijventerrein wordt getransformeerd tot een aantrekkelijke mix van wonen, werken en recreëren. In dit gebied bevindt zich nu al een urban-sportspark, een graffitiloods en het Atik-stadion, thuisbasis van de voormalige profvoetbalclub RBC. In dit gebied moet veel meer reuring komen.

Vermeulen: “We werken nauw samen met lokale ondernemers en investeerders, want we willen als gemeente duurzame relaties aangaan om de drie locaties – het leisurepark, de binnenstad en het stationsgebied – zo goed mogelijk aan elkaar te verbinden. Zo onderzoeken we de mogelijkheid om een nieuwe attractieve verbinding tussen deze drie plekken te realiseren. Zoiets kan hier, in Roosendaal kennen we elkaar goed. Ondernemers en gemeente leren van elkaar en weten elkaar te waarderen en te versterken.”

Vermeulen besluit: “Er zijn hier zoveel kansen: na de Efteling zijn wij in Brabant de populairste toeristische trekpleister – dat weten niet veel mensen. Het is tijd dat daar verandering in komt. Dat is iets waar we in Roosendaal echt trots op mogen zijn.”

Recente stories